Hudvård,  Porer,  Skincity,  Skincity Skincare,  Skönhet

Det här med stora porer, igen!

Porer, kan vi leva utan dem? Vi får inte nog tydligen då vi verkar älska att hata dem. Allt skriveri medför en felaktig bild om att porer är fult och alla medel ska tas i bruk för att få dem att se mindre ut, eller dölja dem.

Jag bjussar på mina porer

Porer har stor publik överallt i media. Jag har skrivit om detta tidigare, och detta blir en uppdaterad version av det tidigare inlägget.

Åter till porerna som som vi älskar att lägga fokus på och vill bli av med. Det är bra att veta att porer har många viktiga funktioner. Det är öppningen till hårsäckar, talgkörtlar och svettkörtlar, och utan hårsäckar, talgkörtlar och svettkörtlar vore det betydligt svårare att leva. Att producera svett och talg är ett måste för att hjälpa huden och kroppen att kylas ner. Hur coolt är det inte att vi har innebygd AC i kroppen?

Utöver det hjälper porerna att behålla fukten i huden, och skyddar huden från bakterier. Hallå, ett reningsverk också. Talget i porerna mjukgör huden och utan detta talg är det svårt att hålla huden intakt. Fuktförlust är heller inget att önska sig. Synliga porer och pormasker finns oftast i t-sonen, men även på kroppen. Vi borde vara mer tacksamma för både innebygd AC och reningsverk.

Porer

Lägg fokus på obalans i talgproduktionen i stället!

När det blir obalans i talgproduktionen är det mindre kul. Just det borde få mer fokus än talgkörtelns, svettkörteln och hårsäckarnas hus och hem. En fet hud hud har ofta större porer eftersom den producerar för mycket talg. Talgproduktionen styrs av hormoner, och ökad produktion kan vara resultat av hormonell obalans (pubertet eller klimakteriet) En finne är tex en inflammation i talgkörteln.

Porer upplevs större när huden förlorar sin elasticitet. Anledningar till mindre elasticitet kan vara ålder, rökning och fria radikaler. Mindre elasticitet leder till att huden inte drar ihop sig lika lätt och porerna blir större.

Porer

I stället för att se porer som något äckligt vi inte vill ha….

är det vettigare att lägga fokus på bra hudvård för att få balans i talgproduktionen. Just vilka produkter är individuellt så ta hjälp av auktoriserad hudterapeut för bäst möjlig rekommendation för just dig. BHA, AHA, Niacinamide, Retinol och skydd mot UV och fria radikaler är några produkter och ingredienser som hjälper till med att hitta balansen. Jag har porer, det har jag oavsett vilka produkter jag använder. Som tur är finns det produkter som reglerar talgproduktionen. Mina favoriter just nu ser du på bilderna i inlägget. Tryck på bilderna för att läsa mer om dessa produkter (ej affiliate länkar) En annan storfavorit är Niactil 4% från Elixir Cosmeceuticals.

Råkar du ha stora porer och fetare hud? Försök tänka på hur rynkfri du kommer att vara jämfört med en torrhudare i samma ålder senare i livet. Porer är ingen ful dödssynd, vi behöver dem!

Inlägget Det här med stora porer, igen! dök först upp på Hilde.

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du A Beautiful Escape? Följ och dela gärna. :)