Ögonskuggor

Dose of Colors Baked Browns Palette

Dose of Colors är främst kända för sina läppstift, men på senare tid har de utökat sin repertoar rejält. De här kvintetterna med ögonskuggor i olika nyansfamiljer har funnits ett tag och fått idel fina omdömen. Jag har minst sagt varit nyfiken.

Dose of Colors Baked Browns Palette är en helmatt palett med ögonskuggor i olika bruna nyanser.

Själva förpackningen i sig är väldigt slim och behändig med en spegel i locket. Perfekt på resan, med andra ord. Det följer med en dubbeländad borste, som jag tyvärr inte kan uttala mig om. Jag har inte testat den (än). Förväntningarna är inte skyhöga, så det har inte ens fallit mig in att ge den en chans.

Nyanserna har namn! Har du följt mig ett tag vet du att det är något jag är barnsligt förtjust i. Namnen står under motsvarande ögonskugga, Tealight är den ljusaste och Rock Bottom den mörkaste.

Skuggorna i Baked Browns Palette är välpigmenterade, men förmodligen de mest löspresssade skuggorna jag någonsin har bekantat mig med. Ungefär som att de har pressat dem minsta nödvändiga. Det flyger mähähänger med puder runt paletten så fort du ens funderar på att sätta borsten i dem.

Däremot har jag inte upplevt att det leder till ett ansikte fullt med ögonskuggsnedfall. Inte ens med den mörkaste nyansen. Nu är jag noga att slå av överflöd med den här typen av skuggor, men det brukar inte gå att undvika med alla skuggor ändå.

I vanliga fall är jag inte jättebekymrad över smuliga skuggor, men mängden stör mig lite i det här fallet. Det känns som sånt slöseri. Halva ögonskuggan smular ju bort ut i ingenting!

Bortsett från det är det otroligt fina nyanser som så klart fungerar klockrent med varandra. De är lätta att jobba med om du bortser från smulorna. Suddas ut lätt som en plätt och what you see is what you get. Det är vi inte alltid bortskämda med när det gäller ögonskuggor.

Här har jag använt skuggorna Tealight, Deserted, Cherry Wood och Rock Bottom tillsammans med en skimrig skugga från en annan palett.

Dose of Colors-skuggorna är inte som några andra jag har använt. Trots att de är något så vanligt förekommande som matta ögonskuggor. Jag känner en slags irriterad kärlek till dem. Så fina, så samarbetsvilliga, men samtidigt så jobbiga. Gah! Fast åh!

Kan jag rekommendera dem? Nja, inte om du vanligtvis stör dig på smuliga skuggor. Då kan du med gott samvete hoppa över och veta att du undviker att bli galen. Stör du dig oftast inte – ja, testa! Baked Browns är så himla användbar och fin! Simpel i sitt utförande, men ändå så himla fin.

Du kan köpa Dose of Colors från Beauty Bay. Baked Browns och dess palettkompisar kostar 322 kronor.

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du A Beautiful Escape? Följ och dela gärna. :)