essie,  expressie,  Hilde,  nagellack,  Naglar,  Skönhet

expressie – för folk i farten?

expressie är essies nya snabbtorkande nagellack. Två lager färg och allt ska vara klart på någon minut. Hur många minuter det är har ingen uttalad, så nyfikenheten var stor första gången jag testade.

expressie

Namnet expressie är klockrent om det nu fungerar med snabbtorkande hållbart lack som inte behöver varken under eller överlack. Jag tänker på de gånger man har pimpat sig upp till tänderna för århundradets fest, och sen kommer ihåg att naglarna inte är lackade. Så där 5 minuter innan taxin kommer för att hämta upp en.

Själv köpte jag två nyanser expressie, Seize the minute, en klassisk röd och Now or Neve som är svart. Det är nyanser som alltid passar till allt, därav valet. Jag har testat Seize the minute. Själva formulan på lacket är perfekt, och den snedställda penseln är fantastisk smart. Det är mycket lättare att få kanten nere vid nagelbanden fin med denna än med andra klassiska bågade penslar.

expressie lever upp till namnet och två lager färg torkar jättesnabbt. Jag skulle säga att inom 3 minuter är det torrt. Självklart beror detta på hur tjocka lager man jobbar med. Själv brukar jag köra så tunt jag kan och heller flera lager. Jag upplever att hållbarheten blir längre då.

expressie

Hållbarheten har många undrat. Den är bra, men inte lika bra som när jag har underlack, två lager färg samt överlack. Min vänster hand ser lika fin ut som när jag lackade för 6 dagar sedan, medan höger hand ser inte lika bra ut. Lacket chippar inte, men det nöts bort på topparna.

Jag är jätteförtjust i expressie. Jag behövde verkligen ett alternativ som torkar snabbt de gånger det behövs som mest. Sen kan jag ibland tycka att det är jobbigt att vänta på att lacket ska torka även om jag har tiden, för av någon anledning behöver alltid växterna vatten eller det borde dammsugas just då. expressie löser väntetiden.

Inlägget expressie – för folk i farten? dök först upp på Hilde.

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du A Beautiful Escape? Följ och dela gärna. :)