Acasia,  Ansiktsmask,  Cetaphil,  Cool Derma,  Dagkräm,  Dermalogica,  Hudvård,  Kiehl's,  Makeupremover,  Murad,  Nattkräm,  No. 7,  Rengöring,  Serum

Familjens hudvårdsrutin

Jag ska ärligt säga att jag har slarvat å det grövsta på hudvårdsfronten under min bloggfrånvaro. Det kan så klart ha berott på att vi under den tiden köpte en till hund och orken lyste med sin frånvaro. Men jag tänkte att det kunde vara intressant att visa hela familjens hudvårdsrutiner. Jag har en man, en tonåring och en tweeny i huset.

MIN HUDVÅRDSRUTIN

Medan Hilde är hudvårdsexperten i gänget, är nog jag den n00bigaste av oss tre. Jag försöker dock och jag har inte direkt brist på saker att prova. Så jag trevar mig fram och försöker förstå mig på min hud och vad den uppskattar och inte uppskattar. Eftersom jag inte har skött mig exemplariskt på sistone är huden lite… kinkig? Så jag försöker hålla mig till snälla produkter.

Makeupremover: Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil
145 kr/85 ml
Effektiv och snäll. Svider inte i ögonen, tar bort det allra mesta av envist smink. Skulle dock inte rekommendera till vattenfast smink. Där behövs det lite mera muskler.

Ansiktstvätt: Cool Derma Company Green Tea Refreshing and Balancing Gel Cleanser
399 kr/150 ml
Ännu en snäll, men effektiv produkt. Den här serien från Cool Derma är speciellt riktad till torr och/eller mogen hud. Huden känns ren efteråt och jag ser inga makeuprester på handduken. Tummen upp!

Ansiktsvatten: Cool Derma Company Brightening Multivitamin Essence
595 kr/100 ml
Den här får jag vara lite försiktig med. Jag antar att det är C-vitaminen som min hud inte vill ha för mycket av. Är du inte känslig mot C-vitamin är det en toppenprodukt som jobbar på lyster och jämnare hudton. 

Serum 1: No. 7 Line Correcting Booster Serum
499 kr/15 ml
Det här serumet använder jag runt ögon och ovanför överläppen. Jag upplever en ganska drastisk skillnad om jag använder det här regelbundet eller inte. Direkt jag byter ögonprodukter känner jag att jag ser torrare ut runt ögonen. Förvänta dig inte mirakel – linjer syns fortfarande, men de blir mjukare.

Serum 2: Murad Revitalixir Recovery Serum
899 kr/40 ml
Ett återfuktande serum med små ljusreflekterande partiklar (pyttesmå!) som direkt ger ett intryck av fuktmättad hud. Så det funkar på sikt och ger en ren synbar effekt direkt vid applicering. Kan användas runt ögonen också.

Dag-/nattkräm: Cool Derma Nutri Active Repairing Cream
499 kr/50 ml
Ska öka fuktbalansen i huden och jobba på hudbarriären. Något jag definitivt behöver den här torra, kalla delen av året. Den sjunker direkt in i huden och gör dig varken glansig eller lämnar en oljig hinna. 

Nattmask: Acasia Recovery Mask 
395 kr/50 ml
Min stående lifesaver! Jag älskar Acasias produkter överlag, men det här är en riktig pärla för oss med känslig hud. Börjar min hud bli kinkig så kör jag några nätter med den här masken, sedan är jag på banan igen. Recovery, indeed!

 

MIN MANS HUDVÅRDSRUTIN

Den är liten men naggande god. Han har inte varit speciellt intresserad av att pyssla om huden. Men när han fick ett set med kräm och rengöring för ett antal år sedan insåg han fördelen med produkter speciellt avsedda för ansiktet.

Morgon och kväll kör han följande:

Rengöring: Cetaphil Facial Cleanser
119 kr/236 ml
Han testade varianten som kallas “gentle cleanser” innan, men bytte till den här och var väldigt mycket mera nöjd.

Dag-/nattkräm: Acasia 24 H Repair Cream
395 kr/50 ml
Ibland gör man tabbar. Som när jag erbjöd honom denna kräm att testa när han fick slut på sin vanliga. Han föll som en fura. Så klart. Jag ska försöka styra honom åt något annat håll dock, så jag får ha den här krämen i fred.

MINA BARNS HUDVÅRDSRUTIN

Okej, de har ingen rutin, men jag försöker styra in dem på att i alla fall tvätta ansiktet en gång per dag och att använda produkter avsedda för just ansiktet. Tonårssonen är i behov av snälla, effektiva produkter och tweeny-dottern är på väg dit också. Här är produkterna jag har vikt åt dem.

Rengöring, alt. 1: Dermalogica Clear Start Breakout Clearing Foaming Wash, 75 ml
(ingår i ett set om tre produkter för 329 kr)
Den här rengöringen innehåller niacinamid (stärker hudens bakteriella försvar) och salicylsyra (löser upp talg och hämmar inflammationer). Perfekt för tonårshuden, med andra ord.

Rengöring, alt.2: Cool Derma Exfoliating Gel Cleanser
399 kr/200 ml
Den här saknas på bilden ovan pga står i duschen och jag fick ett släng av lathet. Den här rengöringen fokuserar på att rena huden utan att torka ut. Viktigt för tonårsacne, eftersom uttorkning av huden förvärrar tillståndet. Kan användas på kroppen också (ryggen, t.ex.), därav duschen.

Ansiktskräm: Cool Derma Nutri Active Repairing Cream
319 kr/50 ml
En snäll kräm för inflammerad hud som behöver extra kärlek. Den bygger upp hudbarriären och verkar lugnande. Fin i kombination med en mera aktiv rengöring.

Punktbehandling: Dermalogica Clear Start Breakout Clearing Booster, 10 ml
(ingår i samma set som rengöringen ovan, tre produkter för 329 kr)
En klassisk “bring out the demon and slay him”-produkt. Dutta på finnen, låt verka över natten – på morgonen är finnen mogen som en solvarm apelsin och du kan lättare klämma den utan att skada huden. Eller låta den vara och låta processen löpa ostört. Den snabbar på förloppet, helt enkelt.

 

Inköpsställen: Apotek Hjärtat, Kicks.se, Apotea, Skincity, Acasiashop.

Inlägget Familjens hudvårdsrutin dök först upp på Camilla.


Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du A Beautiful Escape? Följ och dela gärna. :)