Conceal & Hydrate Concealer,  Conceal & Hydrate Foundation,  Concealer,  Foundation,  Revolution

Revolution Conceal & Hydrate Foundation och Concealer

När Revolution släppte sin Conceal & Define Foundation med tillhörande concealer hajpades den rejält. Främst för att den utseendemässigt påminde mycket om Tarte Shape Tape (både foundation och concealer). De var dock mera riktade till oljig hud. “Härm-märket” Revolution hann dock först ut med en återfuktande variant av sin formula (Tartes dito rullar ut i diskarna as we speak [eller väldigt snart i alla fall]).

Conceal & Hydrate Radiance Foundation innehåller hyaluronsyra som hjälper till att hålla fukten på plats. Det tackar mitt torra nylle för. Något annat jag tackar för är att den här foundationen har en pump. Den tidigare hade en gigantisk sk. “doe foot”-applikator. I längden känns det inte helt fräscht, om jag ska vara ärlig.

Täckningen ska medium till full, och det stämmer rätt bra. Det är bara mina envisaste solfläckar som behöver lite extra concealer.

Men är den återfuktande på riktigt då? 

Nja. Eller så här – den gör mig inte torr, men det är heller inte någon “dewy” foundation som gör att min hud ser fuktmättad ut. Det påstår de ju faktiskt inte heller, men av någon anledning väntade jag mig det. Å andra sidan är det få fulltäckande foundations som ger den där fuktmättade finishen. Kan vara en smått svår kombination att få till på ett bra sätt, antar jag.

Den funkar ändå på min hud. Helst med en glowig primer under eller en droppe MAC Face & Body iblandad. Jag upplever inte att den lägger sig i fina linjer eller beter sig konstigt på annat vis på huden under dagen.

Conceal & Hydrate Concealer då? 

Här har vi vinnaren av de två! Jag har inte tittat åt en annan concealer sedan jag köpte den här.

Den ger fin täckning, är inte snustorr, men inte tokglansig heller. Den håller sig därför bättre på plats under dagen utan att lägga sig överdrivet mycket i “veck” (för det går ju inte att undvika, så det händer ju, men mindre än vanligt).

Jag har faktiskt testat min tidigare favorit Tarte Shape Tape Concealer nyligt för att jämföra, men den står sig inte mot Revolution Conceal & Hydrate. Inte på min hud i alla fall. Om du har oljigare hud än jag kanske du upplever det motsatta. Jag kan tänka mig att den här faktiskt funkar även om du har oljigare hud, för den är som sagt inte så “dewy”. Den är mera “inte torr”. Och det är väl positivt för alla, gissar jag?

Vill du bara testa en av dem – satsa på concealern. Vill du testa båda – go ahead, men du bör helst inte ha alltför torr hud.

Nyanserna då?

Stort plus i kanten för hela 50 nyanser! Och en rätt omfattande nyanshjälp i webshoppen. Välj din hudton och din underton för att hitta rätt. Jag lyckades riktigt bra. Jag har valt nyansen F4,5 för min foundation och C3,5 för min concealer. Jag vill ha en något ljusare concealer eftersom jag vill att den ska ljusa upp.

Det dyker upp bilder där jag har använt foundationen inom kort!

Revolution är som vanligt plånboksvänligt. Du får betala €9,99 för foundationen och €7,99 för concealern om du shoppar från Revolutions egen webshop.

Inlägget Revolution Conceal & Hydrate Foundation och Concealer dök först upp på Camilla.


Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du A Beautiful Escape? Följ och dela gärna. :)