FOTD,  Makeup,  Skönhet

Ändrade sminkrutiner

Jag tror vi är ganska många som har ändrat våra sminkrutiner en del under det senaste ett och ett halvt året. Nu menar jag inte det att många har slutat sminka sig, mera att vi som har fortsatt har anpassat oss en del efter rådande omständigheter. Frågan är vad som är bestående förändringar och vad som kommer att återgå till “det normala” när den dagen kommer.

Jag har alltid – pre-pandemi – sminkat mig olika varje dag, i princip. Älskat att leka med färger och känt mig så hemma i ett “all in”-ansikte. Nu ser jag ut som ovan varje dag. Ytterst små skillnader om det ens skiljer något från en dag till en annan. Så det är en underdrift att påstå att mina sminkrutiner har ändrats “en del”.

Munskyddet är alltid på när jag jobbar på salongen, så hur stor mening är det att lägga krut på en snygg bas då?

Jag använder concealer och extremt sällan foundation. Som ni ser använder jag en del basprodukter, som rouge och bronzer. Jag har hakat på krämtrenden (pudrar ovanpå, så det håller bra under munskyddet, faktiskt). Alla mina highlighters däremot ligger bortglömda och övergivna. Krämprodukterna ger ju en viss fuktmättad look, det duger gott åt mig.

Läpparna är ett annat område som jag inte engagerar mig i (mer än med lite filler och återfuktande läppbalsam). En färg på läpparna gör bara att det smetas runt under munskyddet. Been there, done that, fått läppstift på näsan. Och hakan. End of story.

När det gäller ögonskuggor hör det lite till saken att jag har botoxat pannan och därför har en annan form på ögonlocken än tidigare.

Jag markerar globlinjen och försöker skapa ett lyft i ytterkant, men i övrigt lägger jag bara något ljust på ögonlocket och nöjer mig så. Är jag på lite gladare humör kan det vara en skimrig skugga.

Alla mina fina paletter! Och alla paletter jag suktar efter (och verkligen inte behöver köpa, av uppenbara anledningar). Eyeliner – vad är det? Ögonpennor – why? Eller ja, jag kan fortfarande måla i övre vattenlinjen så fransarna ska se lite tätare ut. Men oftast är det bara mascara (har hittat en ny favorit som jag tänkte återkomma till i ett eget inlägg).

Another time, another me.

Eftersom jag jobbar med browlift, så är mina bryn oftast “liftade” eller så försöker jag få dem att se “liftade” ut. Så de har en mera naturlig look numera. Jag fyller i några kala områden och går över med bryngel.

Jag har gått från en standard på minst 40 minuters sminkning till max 10 minuter. På riktigt. Befriande? Nej, faktiskt inte. Jag saknar att ta tid på mig, att testa nytt och ha den där knappa timmen då jag befinner mig i mitt lilla sminkmoln.

Det jag tror kommer leva kvar när vi återgår till “det normala” (vad nu det kommer bli) är en sparsammare bas. Munskydd är en del av mitt salongsjobb – pandemi eller inte – där blir det nog inte så stor skillnad. Men jag saknar ögonskuggor, eyeliner och att leka med former. Jag saknar färger till läpparna också. Känner mig så ofärdig utan en färgklick på munnen (även om den ofta är rosabeige aka “my lips but better”).

I övrigt verkar hudvård ha fått ett rejält uppsving under den här perioden. Det gäller inte mig, kan jag meddela. Jisses, vad jag är lat! Jag tvättar av mig och smörjer in mig, absolut. Men det är också allt. Inga ansiktsmasker, inga speciella serum, inget nytt. I princip. Så det är jag också peppad på att komma igång med. Mera kärlek åt huden!

 

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)