Ögonskuggor,  Sminkning

BH Cosmetics Run Wild Palette by Tina Yong

BH Cosmetics är ett sådant där märke som jag har en förmåga att glömma bort. Det pratas inte överdrivet mycket om dem här i Sverige. Inte så konstigt kanske, för mig veterligen finns de inte att köpa i butik här. Men det är ett prisvärt märke med många fina produkter. Jag klickade hem Run Wild Palette för att den såg rätt unik ut. Massor av färgklickar! Möjligtvis lite svår, men den väckte ändå min nyfikenhet.

Run Wild Palette är ett samarbete med influencern Tina Yong, en ny bekantskap för mig. Det lilla jag har sett av henne skulle dock inte få mig att gissa att det här skulle vara en typisk palett för henne. Hon verkar hålla sig till det mera jordnära och naturliga, sminkmässigt. Men vad vet jag? Paletten innehåller i alla fall 18 ögonskuggor, 2 highlighters, 3 rouge och en bronzer/contour. Och faktiskt går det att göra en väldigt jordnära och naturlig sminkning med paletten, trots allt. Det ska jag visa längre ned.

Paletten fälls ut så du först kommer åt rouge/bronzer och därefter själva ögonskuggorna och “highlighterserna”. Paletten har en generös spegel. Rent teoretiskt skulle det här kunna vara en bra resepalett, men nyansutbudet gör den något begränsad. Beroende på din sminkstil, så klart. Den är också något “fipplig” att manövrera om du inte har möjlighet att sitta ner och sminka dig.

Vi börjar titta på rougen/bronzern. Daydream och Flaunt It är skimriga medan Crush och Koko är matta. Flaunt It har guldfärgat skimmer á la Nars Orgasm-rouget. Nyanserna är användbara och funkar bra med min hudton. Koko har jag främst använt som ögonskugga dock.

Som du kan se är ögonskuggorna en samling färgklickar, med undantag av den bruna No Limit. Det finns ingen matt ljus skugga (förutom den knallgula då) och för någon med min hudton är det lite svårt att hitta en bra övergångsnyans. Förutsatt att du brukar använda det, så klart. Visst, både den gula Wild Child och den orangea Juicy kan funka men de är inte riktigt de där självklara valen. Jag har valt att använda bronzern Koko som övergångsnyans.

Highlighternyanserna Starlet och Luna är fantastiskt fina! Båda har en viss duokrom effekt och medan Starlet funkar bra på min hudton är Luna för guldig och mörk för att ha en highlightande effekt på mig. Däremot är den superfin som ögonskugga, så den är ett fint komplement till paletten.

Jag lovade att visa att paletten går att använda på ett lite mindre #färgförfan-sätt. Lite diskretare, lite mera vardagsvänligt. Det gör ju faktiskt de allra flesta paletter, oavsett hur skrikiga nyanser de innehåller. Allt handlar om dosering. Precis som i alla andra sammanhang.

Jag har använt Koko som övergångsfärg och en yttepyttedutt av Wild Child, som fick gå över i lite av Dusk . På ögonlocket har jag lagt de båda highlighter-nyanserna – Starlet närmast ögonvrån och Luna mitt på ögonlocket. På kinderna har jag rouget Daydream och den ljusa highlightern Starlet.

De mer färgsprakande nyanserna lockar naturligtvis oerhört mycket. Jag tänker mig att fantastiskt fina Reign (lila) och Heat (röd) kan bli en spännande kombination.

Blir du nyfiken på BH Cosmetics och Run Wild Palette by Tina Yong kan du klicka hem den från Beautybay för ynka 170 kronor at the moment. Ordinarie pris är inte så himla saftigt det heller – 243 kronor.

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)