Hårvård,  Kroppsvård

Festprepp DIY-style

Ibland känner vi för att ge kroppen och oss själva lite extra kärlek och ompyssel. Som prepp inför fest eller bara ändå, som rent underhåll. Det är inte alltid vi har de där produkterna hemma när andan faller på, dock. Har du kommit på i sista stund att du vill köra festprepp? Nemas problemas, du har nog det du behöver i skafferiet.

DIY-Kroppsskrubb

Dricker du kaffe och använder olivolja i maten? Perfekt, då har du det du behöver till en redig kroppsskrubb. Kaffesump och olivolja blandat funkar finfint att massera över kroppen för att få bort död hud och stimulera blodcirkulationen.

Tänk på att kaffesump lätt kleggar igen avlopp, så se till att du inte sköljer ner resterna i duschen eller badkaret. Stå på en handduk eller sönderklippt plastkasse så du kan samla upp resterna och slänga i soporna istället. Med en fuktad handduk kan du torka av resterna från kroppen innan du hoppar in i duschen.

DIY-Läppskrubb

Torra läppar är ju trist när festsminket ska på. Hur ser läpparna ut efter några timmar om de är fnasiga innan läppstiftet åker på? Preppa läpparna med socker blandat med honung. Känner du för det kan du äta upp resterna – om inte, kan du ta en fuktad handduk och torka av kladdet. Dina läppar kommer kännas som nya!

DIY-Hårinpackning

Ägg
För ett mjukare glansigare hår kan du vispa ihop ett ägg eller två beroende på hur långt hår du har. Fördela över håret och låt sitta ca. 20 minuter. Skölj med kallt eller ljummet vatten (tänk på att ägget koagulerar om du använder varmt/hett vatten) och följ upp med schampo och balsam.

Även här behöver du vara medveten om att ägg inte är bra att skölja av ut i avloppet, så orkar du skölja ut över en balja eller dylikt är det att föredra.

Olivolja och honung
Ett annat alternativ är att blanda ihop olivolja och honung (mängder beror på längden på ditt hår, men 1 del olivolja och 2 delar honung). Fördela över håret och låt sitta i 30 minuter. Skölj ur och följ upp med schampo och balsam.

Så lätt kan det vara att fixa festprepp även om badrumsskåpet gapar tomt på produkter för ändamålet.

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)