FOTD,  Makeup,  Sminkning

Go to-sminkning med jordnära nyanser

Min go to-sminkning, dvs. sminkningen jag gör 9 gånger av 10. Det är bara ögonskuggsmärkena som ändras. Här har jag använt mig av en palett från Tarte som tyvärr har utgått, Clay Play Face Shaping Palette. Men själva nyanserna är så ofta förekommande att paletten i sig egentligen inte spelar någon roll.

Jag ska så klart visa paletten för att ge dig ett hum om hur nyanserna i denna sminkning ser ut var för sig.

Tarte Clay Play Face Shaping Palette (discontinued).

Jag har använt nyanserna Solstice, Sand, Dune, Amber, Timber och Onyx. På det rörliga ögonlocket har jag dock pressat på en highlighter, Milani Strobelight i nyansen Afterglow (01). Samma har jag använt på kindbenen.

Därefter har jag applicerat flera lager mascara. Jag tycker om att kombinera mascaror och för tillfället är det Nabla Major Pleasure Mascara och IsaDora Stretch Lash Mascara jag använder.

Jag har använt samma palett för att bronza upp och skulptera ansiktet (nyanserna Terracotta respektive Desert). Rouget kommer från Bare MineralsGen Nude Powder Blush i nyansen On the Mauve.

På läpparna har jag använt Nars Velvet Matte Lip Penil i nyansen Cruella och toppat med Nabla Shine Theory Lipgloss i nyansen Aftersex för ett lite mjukare (och mer återfuktat) intryck.

Jag har börjat tycka om looken jag får när jag inte tightlinar min övre vattenlinje. Förut avskydde jag hur det såg ut på mig, men nu tycker jag att det ger en mera soft och elegant sminkning. Nu låter jag oftast mascaran stå för markering av franslinjen och struntar i att måla på ytterligare produkt på vattenlinjen.

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)