Läppar,  Skönhet,  Skönhetsingrepp

Lip fillers – min erfarenhet

Jag har varit nyfiken på lip fillers i flera år. Mina läppar är hyfsat fylliga i sig själva, men min överläpp är lite tunnare. Därför har jag velat se hur det skulle se ut med mera balans läpparna emellan, så att säga. Jag har precis fyllt på läpparna för andra gången och tänkte dela med mig av hur jag har upplevt det.

Före – direkt efter – dagen efter

Det här med skönhetsingrepp är ett laddat ämne. Jag var själv stark motståndare innan jag kom i kontakt med flera personer som har gjort ingrepp. Helt plötsligt kändes det inte som något folk generellt gör för att kompensera för annat, utan bara något många testar för att känna efter. Blev det bättre eller inte, känner jag någon skillnad eller inte? Typ så. Det behöver varken vara djupare eller ytligare än så.

Att fillers och botox dessutom är behandlingar där effekten gradvis försvinner, gjorde mig mindre skeptisk. Blir du inte nöjd så är det ändå snart ett minne blott. Och du kan ta bort fillers som du inte trivs i. Hursomhelst. Det är ett laddat ämne och det är helt okej att inte vilja göra ingrepp, på samma vis som det är okej att vilja göra ingrepp. Vi måste inte ha så många åsikter om vad andra gör med sin kropp. Faktiskt inga alls.

Men nu till saken. Läppförstoring, aka lip fillers, kan göras med en mängd olika material. Mina är gjorda med Belotero, ett fillermaterial med hyaluronsyra som bas. Det är ett mjukt fillermaterial som gör att läpparna känns som vanligt, när svullnaden har lagt sig. Det håller allt från 6 till 18 månader (första gångerna håller det kortare tid). Normalt behöver du fylla på läpparna ungefär en gång per år, men som sagt – det gäller inte första gången du gör lip fillers.

Läpprofil innan och de närmaste dagarna efter ingreppet.

Direkt efter behandlingen, och ungefär en vecka därpå, är läpparna svullna och ibland också lite blåa/röda på sina ställen. Du kommer därför inte se det slutgiltiga resultatet på en gång. Av den anledningen ska du komma tillbaka efter ca. en vecka för att du och din behandlare ska se om rätt mängd har lagts in och på rätt ställen. Det är så klart bättre att börja med en mindre mängd och fylla på i efterhand, än att smacka på och riskera att resultatet inte blir bra. Läpparna sväller även under själva behandlingen så det kan vara svårt att se där och då om man kommer uppnå det önskade resultatet.

Jag har, som sagt, precis fyllt på mina läppar för andra gången. Det tog ungefär 6 månader innan jag kände att det var läge att fylla på. Vi tog lite mera den här gången, 0,8 ml. Förra gången tror jag att vi hamnade någonstans runt 0,6 ml (strax under?). Jag kände att jag ville ha lite mera volym än jag fick efter första omgången. Även om jag är nöjd med min underläpp redan innan lägger vi ändå i pyttelite för att ge en bättre balans till läpparna som helhet.

En vecka och två dagar senare ser mina läppar ut så här framifrån… 

…och så här i profil.

Svullnaden har lagt sig, blåmärkena har bleknat bort och de är inte lika ömma. Det känns att jag har något i överläppen, men inte på ett sätt som är störande eller obehagligt. Jag är toknöjd med resultatet! Ja, det syns att det är fillers men jag har ändå inte ankläppar. Det gör mig inget att folk kan se att jag har “fixat” läpparna. Jag är inte “den naturliga typen” och i min värld är mitt ansikte lite av en grej att experimentera med färg och former på. Det är inte för alla, men det är för mig.

Disclaimer: Det är min salongskollega, Frida, som har gjort mina ingrepp (botox och fillers). Det står mig naturligtvis fritt att säga precis vad jag tycker om behandlingarna. Det finns med andra ord ingen överenskommelse, oss emellan. 

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)