Makeup,  Ögonskuggor

Nabla Dreamy 2 The Mystic Palette

Jag blir alltid till mig i trasorna när Nabla släpper en ny ögonskuggspalett. Här har vi uppföljaren av deras allra första ögonskuggspalett, Dreamy Palette. Där den första paletten var mera romantisk och blommig, är den här paletten mörkare och inriktad på mystik.

Palettens utsida är välarbetad som vanligt. Vinklar du den i handen lyser olika områden upp som holografiska moln och “ädelstenarna” skrimrar. Vackert!

Insidan är så klart lika vacker med större delen skimriga skuggor i olika formuleringar. Paletten bjuder på metalliska nyanser, layeringnyanser och någon enstaka vanlig skimrig nyans. Men du är inte helt utan matta nyanser – tre stycken som går från benvit, till “kamel” till rödbrun.

Dionysus (första i tredje raden) och Offline (sist i tredje raden) är av den formula som Nabla först visade i de två små Cutie-paletterna, latex matte som de kallar den. De ser högst oklara ut i paletten, lite gryniga, eventuellt matta, eventuellt skimriga. Rör du vid dem är de oväntat krämiga. Vad de egentligen är, är lite svårt att säga. Jag ser både matt, skimmer och enstaka glitterkorn. Swatchade ovan ser de ut som regelrätta skimmerskuggor. Mjuka och jämna i glans.

Jag brukar alltid kommentera paletters resevänlighet – här har vi en palett med spegel i locket i rimlig storlek. Plus i kanten. Själva paletten som helhet är liten och kompakt. Däremot ser jag det som en svår palett att resa med utan någon annan palett som komplement. Jag saknar mörkare matta nyanser för att den ska kännas klockren. Som ett festligare komplement däremot – absolut. Allt beror på hur mycket plats du har vikt åt smink i resväskan.

Paletten kostar €35,90 och kan köpas från Nablas egna webshop.

 

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)