Naglar,  Nail Art,  Trender

Nageltrender sett på internet

Trender kommer och går inom nagelvärlden på samma sätt som mode- och skönhetsvärlden, så klart. Allt hänger ju ihop mer eller mindre. Många nageltrender är ju starkt kopplade till årstiden och kommer tillbaka år efter år efter år. Oftast är det inte SÅ svårt att lista ut vilka färger som kommer gälla till våren eller sommaren, t.ex.

Senaste kollektionen från Lights Lacquer (Kathleen Lights nagellacksmärke).

Men idag tänkte jag att vi skulle titta på några andra nageltrender som jag har snappat upp när jag har nördat runt på nätet. Mera åt nailart och nagelformer som är populärt just nu. Och då menar jag inte “titta! höhö jag gjorde en gräsmatta på naglarna” och någon snappar upp det som “NYTT och HETT! Nu ska vi ha riktiga gräsmattor på naglarna!” – utan naglar som folk på riktigt ber om, gör och tycker om.

NAGELFORMER

Cirka 9 av 10 som har byggda naglar (dvs. de som kör gel eller akryl) föredrar ballerina/coffin-form, enligt min uppfattning. Som en mandelformad nagel som avslutas med en kantig tipp, slarvigt förklarat.

Bild lånad av @nailsnice_california på Instagram.

Men det har börjat smyga sig in lite annorlunda former också. Dels är det ganska vanligt att ha olika former på olika naglar på samma hand:

Bild lånad av @dixacruz på Instagram.

Dels ser jag mer och mer av den här formen, eller snarare den här längden av den här formen:

Bild lånad av @thekashway på Instagram.

Utöver det är ju stilettnaglarna fortfarande populära, både i sin långa version och den lite kortare, mera lätthanterliga versionen:

Bild lånad av @infinitynailsbykayla på Instagram.

Det förekommer naturligtvis andra mer klassiska former av naglar som mandel och oval, men jag ser oftare de här formerna ovan. Självklart kan det bero på att det sticker ut och ger mer uppmärksamhet i sociala medier, men ofta uppstår ju trender där och på det viset. Numera.

NAILART

När det gäller nailart är det så klart fortfarande mycket marmor, rosenkvarts  framför allt boomer nails (aka faded french).

1. @altonesnailandbeauty 2. @nailsbybano 3. @hausofblingnails

De kommer nog att hänga med ett tag till också. Men de har även utvecklat nya trender. När man tröttnar på marmor och rosenkvarts – då går man vidare till sköldpadds-/bärnstensnaglar.

Bild lånad från @lucymccarthybeauty på Instagram.

När boomer nails/faded french/ombré nails/french fade (kärt barn har många namn) känns gjort, då går man tillbaka till den klassiska franska, med djupare smile lines och ibland med kantiga tippar. Och inte alltid med vita tippar, sk. funky french.

Bild lånad av @larabozovic på Instagram.

Loggor är stort. Nike-swooshen, Gucci, Dior, Yves Saint Laurant, Chanel. Det ska vara lyx – eller sport.

Bild lånad av @jasminexxnails på Instagram.

Somriga saker som frukter, regnbågar (allra helst nu i Pride-tider), abstrakta mönster i poppiga färger är så klart alltid populärt den här tiden på året. Det är mycket inkapslad nailart som torkade blommor o.d., men det är ju inte direkt något nytt. Chrome lever kvar men har fått ta en kliv tillbaka till en mer metallisk iriserande hint, sk. Aurora-pulver.

Bild lånad av @nailart_of_michelle på Instagram.

I och med att nagelsalonger fick stänga ner i många länder blommade även trenden med press on nails upp – kunde nagelterapeuterna inte måla på kunder, kunde de i alla fall sprida sin nagelkonst via lösnaglar istället.

Bild lånad av @isabelmaynails på Instagram.

Det är lite av vad jag har snappat upp av sommarens trender på nätet. De kan sammanfattas med att vi fortsätter göra roliga saker med naglarna – vi efterliknar naturen, vi gör allt för att inte se naturliga ut eller håller oss till det bekanta och trygga som fortfarande är himla fint. Jag kan sitta i timmar och bara försvinna djupt ner i the rabbit hole of nails. Så fantastiskt kreativ och fascinerande värld!

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)