FOTD,  Makeup,  Sminkning

Nyårsinspo

Imorgon är det den stora dagen – nyårsafton. För många av oss är den kanske inte så himla speciell och vi har kanske inte glammiga fester att gå på, men det kan ändå vara roligt att klä upp sig och sminka sig lite extra. Bara för att få lite festligare feeling. Idag bjuder jag på lite nyårsinspo med sminkningar jag har gjort genom åren.

Förra årets nyårssmink var dramatiskt och en aning grafiskt. Något som kan vara roligt om klädseln inte är alltför blingig eller färgstark.

Året dessförinnan var lite mindre dramatiskt, men desto mera glittrig. En glittercutcrease med “wispiga” fransar. Passar ypperligt om du har gått all in med nyårskläderna och vill ha en lite mera återhållen sminkning. Skippa glittret om det känns för mycket och kör bara på ett par snygga fransar.

2016 var jag dramatisk igen med guldeyeliner och 3D-läppar. Har du ingen guldeyeliner hemma fixar du det enkelt med en ögonskugga och vatten/setting spray/mixing medium. Vill du ha en mjukare guldeyeliner går det bra att bara ta ögonskuggan som den är och applicera med snedställd borste á la brynborste.

Det är sällan jag får tillfälle att fota nyårssminket eftersom det oftast fixas på eftermiddag/kväll och den här tiden på året bjuder ju inte på det mest fördelaktiga fotoljuset. Om vi säger så. Så tidigare års nyårssminkningar kan jag inte visa. Däremot hittade jag några nyårspassande sminkningar som jag bjuppar på istället.

Varför inte en snygg halosminkning? Jag är speciellt svag för den här färgkombinationen som ju passar finfint till nyår – vinrött/lila och koppar/brons. Lägg till ett par lösfransar som inte är alltför täta för lite extra festfeeling (är de för täta försvinner haloeffekten).

All in-glitter-cutcrease. Använd en glittereyeliner för bästa precision. Kom ihåg att lägga en ögonskugga på ögonlocket först så att du får en färg som lyser igenom glittrets genomskinliga bas. Den här sminkningen funkar bra till vilken nyårsstass som helst – blingig eller helsvart.

En glittrig sotning att fira in det nya året med? Här har jag gjort en vanlig svart sotning och sedan packat på en glittrig grön skugga för extra oumph. Snyggt till den helsvarta nyårsstassen.

Oavsett om du ska gå på fest och dansa hela natten eller sitta hemma i soffan och titta på Ring, klocka ring kan det sitta fint med lite nyårsinspo till sminket. Själv ska jag och min familj umgås med min bror med familj. God mat, god dryck och fint umgänge.

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)