Skönhet,  Sminkning,  YouTube

Opopulära Åsikter Skönhetsedition II

Jag skrev ett inlägg om mina Opopulära Åsikter Skönhetsedition för över ett år sedan. Jag tänkte att det kunde vara roligt att se hur det ser ut nu. Det går ut på att svara på ett antal frågor och ge sitt allra mest opopulära svar. Dock fortfarande sanna svar, så klart.

Opopulära åsikter betyder alltså att jag räknar med att du inte håller med mig. Men håller du med mig kan det ju vara kul att se att det finns fler med samma opopulära åsikter därute.

Populär sminkprodukt som du inte gillar

Snälla någon, varför är den här så älskad av alla youtubers?! Om du inte känner till produkten kan jag berätta att det är en ögonskuggsprimer. Lyssnar du på 9 av 10 på YouTube är den så schuuukt bra att ingen annan primer i världen ens kommer i närheten av dess storhet. Vill du veta vad jag tycker? Det är den absolut sämsta primer jag någonsin har använt. På riktigt. Mitt smink sitter bättre helt utan primer än med P Louises primer. Av någon anledning får den mina ögonskuggor att försvinna under dagen. Det kan ju kännas praktiskt på sitt vis – mindre att tvätta bort. Men väldigt mycket INTE anledningen till att du använder den.

Populär sminkprodukt eller -märke som alla verkar hata men du älskar

Pressat glitter är guds gåva till glitterälskare, näst efter flytande glitterprodukter. Rent miljömässigt är glitter ett aber, men själen blir glad av att se det. Som tur är finns miljövänligt glitter att tillgå. Jag använder det inte jätteofta, men när jag gör det blir jag så kär i mina egna ögonlock. Av någon anledning verkar inte folk gilla pressat glitter? Även bortsett från miljöaspekten med glitter, alltså.

Sminksamarbete som du inte gillade eller var intresserad av

Allt som inbegriper Jeffree Starr. Om det hade varit den här tiden förra året hade det inte varit en unpopular opinion direkt. Men nu verkar världen älska Jeffree igen? Jag är lite mera långsint och dömande än så, så jag fortsätter att vara totalt ointresserad av vad han pysslar med och är inte det minsta intresserad av att testa hans produkter/samarbeten.

Populärt sminksteg som du hoppar över

Jag använder ytterst sällan primer, såvida det inte är en extra återfuktande sådan. Porminimerande primers tycker jag oftast bara skapar ytterligare ett lager på min hud som gör basen sämre. Alla har vi porer  – if you got them, flaunt them liksom.

Populär skönhetsinfluencer som du inte följer

OBS! Påhittad bild. Ingen faktisk influencer på bilden.
Här blir det också mer ett fenomen än specifika personer. Jag följer inte livsstilsinfluencers. Även om de inte är renodlade skönhetsinfluencers, så promotar de ofta skönhetsprodukter och lyfts fram som de mest inflytelserika. Just den där grejen med fina bilder utan uppenbart syfte görs för mycket, enligt mig, allt drunknar i en och samma pöl liksom. Kan också vara jag som bara inte fattar grejen. Jag fattar sminkbilder, hårbilder osv osv, men det är de mer stylade bilder med en random Gucci-väska slängd lite nonchalant bredvid acaibowlen på sängen med en bukett krispiga tulpaner liggandes intill. Eller “här står jag och hänger i en helt onaturlig pose och njuter av livet”- bilder som jag inte finner intressant i mitt flöde.

Populär sminkprodukt/-märke som du inte kan stödja längre

OBS! Påhittad reklambild av yours truly.

Jag vet inte om jag har dålig koll numera, eller om det faktiskt inte är så många skandaler som florerar för tillfället? Jag kan inte komma på ett enda märke som jag har bestämt mig för att ignorera nyligt. Däremot drar jag öronen åt mig när ord som “clean”, “non-toxic” eller uttalanden som “100% naturliga ingredienser, såååå skonsam mot huden, inget syntetiskt så långt ögat kan nåååå” osv. används i marknadsföringen av produkter. Och när företagen försöker skrämma konsumenter att tro att andra skönhetsprodukter på riktigt är giftiga och farliga att använda. Läs Kickis inlägg här, om du vill ha mer detaljer.

Sminktrend som du inte är intresserad av att testa

Screenshot av Casey Holmes – i övrigt en bra youtuber som jag gillar att följa.

Concealer à la influencers. För jag vet helt ärligt inte om den här tekniken fanns före YouTube och Instagrams tid.  Eller ja, i en mindre extrem version. Men sociala medier har tagit det till en helt ny nivå där concealer i princip ses som en pre- eller post-foundation-foundation. Dvs. den appliceras frikostigt över nästan hela ansiktet. Just Casey Holmes (bilden) gillar jag verkligen i övrigt, men hennes bas består av obscena mängder concealer som sedan täcks med en fulltäckande foundation. Eller tvärtom.

Det är kanske inte en opopulär åsikt i och för sig. Men jag önskar verkligen att den här trenden vänder snart. Om inte annat för att de som gör så här måste slösa så sjukt mycket på produkt!

Sminkprodukt som var bättre i teorin än när du använde den (antingen swatchade bättre eller funkade bättre på andra än på dig).

Alltså, det här gör på riktigt ont att skriva – men min hud hatar verkligen c-vitamin. Den skulle verkligen behöva ett släng av det, men nix. Det väller upp utslag bara jag tittar på en produkt som innehåller c-vitamin. Jag har varit känslig tidigare, men nu är det helt omöjligt. Mest troligt mitt eget fel pga för mycket experimenterande och för lite ingredienskunskap.

 

Vill du läsa mitt förra inlägg om mina skönhetsrelaterade Opopulära Åsikter? Klicka här. Det är fortfarande aktuella åsikter.

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)