Brynpenna,  Makeup,  Ögonbryn

Shape & Shade – Räddningen för 90-talsbryn

Jag vet att jag inte är ensam om att ha plockat sönder ögonbrynen under 90-talet. En gång i tiden var de välväxta och fina, men efter pincetten gick lös och skapade en märklig form har de vägrat komma tillbaka. Som en tyst, men väldigt tydlig protest. Rätt åt dig, sadist. Liksom. MAC Shape & Shade är räddningen!

MAC Shape & Shade är som en eyeliner för ögonbrynen – en browliner, kan vi kalla det. Den har även en brynskugga i andra änden, men den har jag faktiskt inte brytt mig om. Den har för otymplig applikator och funkar inte alls som jag vill. Vi ignorerar den änden.

Jag har nyansen Spiked som funkar riktigt bra för mina bryn. Det är lite olika nyanser på linern och brynskuggan, linern är liiiite varmare i tonen medan skuggan är kallare och gråare. Om du nu skulle vilja använda den.

Tippen är i penselform – inte filtspets – vilket innebär att det är så lätt att få till de där tuhuhunna strecken som faktiskt på riktigt liknar brynstrån. Det gäller att få in snitsen att bara precis nudda huden med spetsen och “flicka till” så det blir ett tunt fint streck.

Jag kan ju inte nämna en värdelös applikator och sedan inte visa den. Ovan ser du brynskuggans applikator. Jag förstår inte hur de har tänkt – först världens mest precisa applikator… och sen en boxarhandske i andra änden? Du lyckas fixa ett snyggt bryn, ska bara fylla i lite extra färg och BAM! så har du sabbat allting.

Apropå boxarhandske – förlåt för suddig swatchbild, jag har varit och boxas och kunde inte för mitt liv vara helt stilla när jag skulle fota. Men du ser i alla fall vad tunna fina linjer man kan få till. Och väldigt otunna, ofina linjer med boxarhandske-applikatorn…

Du vill ju så klart se ett bryn där jag har använt Shape & Shade också. Det ska du naturligtvis få. Men först ska du få se hur mina bryn ser ut osminkade. Varsågod!

De väcker ingen avund direkt. Om vi säger så.

Här har jag fyll i brynen. Det är ju inte så att ingen ser att jag har målat dem, men det kanske inte framgår exakt hur mycket som är smink och hur lite som är mina egna bryn?

Jag använder inte Shape & Shade så mycket längst fram i brynet, närmast näsroten. Där tycker jag att det lätt blir för mycket och ser för fyrkantigt ut. Jag föredrar att måla med brynskugga där. Om inte applikatorn hade varit så klumpig i andra änden hade jag ju kunnat använda den skuggan där, men jag använder en vanlig singelskugga från MAC istället – Copperplate. Funkar fint ihop med Spiked.

MAC Shape & Shade finns i 7 nyanser och kostar 195 kronor. MAC säljs numera på ganska många platser på nätet, Kicks och Lyko bland annat.

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)