Bronzer,  Makeup

SOL Face & Body Bronzing Balm

Ingen har väl missat att krämbronzers har klättrat upp som en av de mest eftertraktade sminkprodukterna under våren och sommaren? Många märken har försökt göra sin egen variant av Chanel Soileil Tan de Chanel, som har blivit en kultklassiker med åren. Colourpops systermärke SOL BODYs variant heter Face & Body Bronzing Balm.

Jag slog till på SOL BODY Face & Body Bronzing Balm för att jag hade hört positiva recensioner och den har ett överkomligt pris ($15). Jag valde nyansen Light av de sju nyanser som finns (från Fair till Deep Dark).

Bronzern har en ganska torr formula. Det är ingen krämig, fet produkt som känns som att den ska slira runt i ansiktet under dagen. Tvärtom. Den känns snarare lite moussig, men fortfarande fast i konsistensen. Svårt att förklara, men du får en liten hint av bilden ovan. Jag har, obviously, använt den innan jag fotograferade, så den har spår efter borsten i sig.

Jag duttar en kabukiliknande borste i bronzern, ganska hårt. Därefter duttar jag med borsten på kindben, panna, näsa, haka och jobbar sedan ut den med cirklande rörelser. Det är SÅ lätt att jobba med, känns inte kladdig på huden men är ändå inte direkt “fasttorkad” efter applicering. Du har tid att sudda och jämna ut.

Därefter dock – då sitter den som berget. Jag swatchade den på armen, som du ser ovan. Den där swatchranden satt kvar som ristad i sten! Den försvann inte med bara tvål och vatten, kan jag meddela. Jag var tvungen att ta in det tyngre artilleriet och tvätta med oljebaserad sminkborttagning.

Nyansen har funkat jättebra på mig i sommar, men nu när jag är mitt gamla vanliga bleka jag igen upplever jag den som lite för orange i tonen. Så synd, för jag hade gärna fortsatt använda den. För att kunna fortsätta använda den behöver jag använda BUS dock, och det är inget jag gör on a regular basis så att säga. OBS att nyansen som är ljusare än denna är L J U S. Så pass att jag tvivlar på att den skulle synas på mig. Men jag kanske bara blir lurad av bilderna?

Är du nyfiken på en krämbronzer som är mindre krämig och som sitter som berget – då kan du klicka hem den härifrån. $15 blir strax under 130 kronor och du får en bra mängd produkt (31 g) som kommer räcka länge.

Colourpop och deras systermärken finns enbart att köpa via Colourpop.com för oss som bor i Sverige. 

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)