Dagkräm,  Foundation,  Makeup

Superdewy? My a$$!

En stark trend den här våren/sommaren har varit “skin tints”. Med andra ord färgade dagkrämer. Möjligtvis med lite mera täckning, men med den gemensamma nämnaren att de är lätta och återfuktande. Jag har testat Makeup Revolutions variant – Superdewy Tinted Moisturizer. Namnet låter som något som verkligen är min kopp te, men som du säkert har förstått av rubriken var det inte riktigt så.

Makeup Revolution ville hoppa på tåget, precis som 99% av alla sminkmärken. Hur svårt kan det vara? Det är bokstavligen en dagkräm med lite pigment i. Problemet är att de missade det där med dagkräm och valde att tillsätta pigment till en… nedmattande primer? Alltså, du kan inte kalla något “superdewy” när det har en matt finish!

Extremt få färgade dagkrämer har en matt finish. Speciellt inte de som heter något med “dewy” och definitivt inte om de heter “superdewy”! Vem såg denna kräm, applicerade den och ba: “Vi ska kalla dig –  ‘Superdewy’!”? Låt mig avbryta denna rant och visa.

Detta är vad som kommer ut när du pumpar ut produkten. Ja, jag har skakat tuben. Det här är ingen ihoptorkad klutt som har fastnat i pumpen – det här är produkten i all sin glory. Dewy? Njaaaaa. Men låt mig blanda ut den – skenet kan ju ibland bedra.

Hmm. Jag vet inte, jag. Någon har tabbat sig, känns det som. Jag anar en viss andel skimmer. Ytterst pyttepyttelite, men det finns någon form av ljusreflekterande partiklar där. Det är ju dock ganska stor skillnad på fuktmättat och “pyttelite ljusreflekterande men mest matt”.

Den goda nyheten här är ju att det finns en “skin tint” till dig som inte vill ha den där smått fuktiga looken. Det är ju synd att den har ett totalt missvisande namn så att så få som möjligt ska veta vad den egentligen gör. Så ingenting är superdewy här, men det behöver ju inte vara en nackdel för alla.

Tips för framtiden, Makeup Revolution – om ni ska haka på en trend se till att ni förstår trenden. Alternativt, ta tillfället i akt och marknadsför er produkt som det som saknas inom trenden. Alternativt II, googla ord innan ni sätter dem på produkter.

Camilla

admin
admin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)