Ögonskuggor

You are the Revolution

Revolution Beauty kör ibland kampanjer där du får en palett på köpet om du spenderar x antal kronor i deras webbshop. Senast jag beställde var det den här paletten jag fick på köpet – You Are The Revolution.

Just nu har de fyra andra paletter du kan välja mellan, alla i samma typ av förpackning och med samma typ av utseende som den här paletten. Just You are the Revolution finns dock inte med. Däremot har både den här och tidigare liknande paletter jag har fått på köpet samma typ av ögonskuggsformula.

Här har vi åtta lättburna  nyanser. Inget som skriker “Färg för fan!” men inte heller alldeles sömnpilleraktigt. Något jag reagerade på var dock att samtliga nyanser är antingen metalliska eller satinformula. Det gjorde mig lite skeptisk till om det skulle gå att använda den här paletten helt på egen hand. 

Jag var tvungen att testa. Det går ju. Även om valmöjligheterna inte direkt slåss om första platsen. Den mörkaste nyansen är så nära en satinskugga kan komma en matt skugga, så den funkar riktigt bra att lägga i globlinjen. Den är lite för grå i tonen för min smak, så jag blandade in den rostiga nyansen bredvid (till höger) och suddade den försiktigt ovanför.

OBS! Jag tvättar borstar idag, så jag har bara de där kvarglömda, ratade borstarna kvar. Det kändes lite som att sminka sig med leksakssmink, men det var allt annat än palettens fel. Jag fick till en hyfsad halo-sminkning, i alla fall. 

Mobilbild, men ändå ett bildbevis på att det funkar att göra en sminkning med enbart den här paletten.

De metalliska nyanserna är väldigt krämiga och pigmenterade. Det jag brukar ha problem med är att de lätt får en fet hinna i paletten eftersom jag helst applicerar dem med fingret. De funkar allra allra bäst på det viset. Ytan går att “luckra” upp genom att skrapa lite försiktigt och ta bort den där feta hinnan, men det känns lite slösaktigt för du förlorar ju produkt. Det här gäller för det flesta av Revolutions paletter, inte bara de här “på köpet”-paletterna.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att nyansutbudet lämnar lite att önska, även om den ju kan funka på egen hand. Förpackningen är däremot både smidig och resevänlig – den är gjord av plåt med rejäl stängning (som ändå inte är svår att öppna) och en bra spegel i locket.

Just nu gäller erbjudandet om du handlar för över £30. Handlar du för mer kan du få välja fler än en palett. Detta gäller dock bara om du handlar från deras egen webbshop. Revolution säljs ju via andra kanaler också, Beautybay t.ex.

 

Follow my blog with Bloglovin

Camilla

Camilla
Camilla
Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Sminknörd redan i livmodern, på ständig jakt efter de perfekta basprodukterna för oss över 40, alltid sugen på fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

close

Gillar du min blogg? Följ och dela gärna. :)