Avancerad kroppsvård
Hilde,  Hudvård,  Skönhet

Det här med avancerad kroppsvård

Avancerad kroppsvård är såklart samma som avancerad hudvård, fast till karossen. I ett par år nu har det lanserats fler och fler produkter med olika syror, retinol och peptider. På det såklart mjukgörare och kanske en underbar doft.

Avancerad kroppsvård i duschen är oftast lätt som en plätt och snabbt gjort. På vintern kan det vara tufft och stå blöt och kall i väntan på att en enzympeeling eller en kroppsbehandling med syror ska göra sitt. Det är oftast värt det, med tanke på resultatet.

Mina favoriter

I duschen är en kroppspeeling med korn, enzymer och/eller syror det jag personligen tycker ger bäst effekt. Då är huden redan silkeslen och behöver bara ett kroppsserum, olja eller body lotion som ett härligt återfuktande lager ovanpå. En favorit är Akademikliniken Pure Body Peel 

Avancerad kroppsvård

För riktigt torra perioder gillar jag att applicera syra på kroppen i form av lotion. Här är Neostrata Ultra Smoothing Lotion en riktig pärla. Med 8% glykolsyra och 2% sitronsyra får du lätt en mycket jämnare hudstruktur och hudton. Denna gör ett bra jobb på pigmenteringar.

En annan favorit är ZO Skin Health Body Emulsion som innehåller både Retinol, Vitamin C och E samt askorbinsyra. Det här är den ultimate kroppssmörjan för att jämna ut både hudton och hudstruktur.

Avancerad kroppsvård

Kroppsserum

Kroppsserum har funnits länge, men skrivs inte så mycket om. Här ska jag vara ärlig med att jag inte testat jättemånga, men några har det blivit.

The Chemistry Brand har flera kroppsprodukter som agerar mer som serum än body lotion. Hyaluronic Concentrate innehåller hela 240 ml och har en mycket hög koncentration av hyaluronsyra tillsammans med en bas av rödalger och tamarind stärker huden.

Islänska märket Bioeffect har serumet Body Intensive som innehåller superingrediensen epidermal growth factor (EGF). Nu ser jag kanske inte lika stor skillnad på kroppen som när jag använder ansiktsserumet, men det beror nog mer på att ansiktet hade mer att jobba på i utgångsläget när det begav sig.

Hoppas ni fick några tips. Personligen tycker jag att kroppsvård med aktiva ingredienser gör den stora skillnaden mitt skinn på 46 år behöver.

Camilla har tipsat om sig favorit här

 

 

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *