Liquid peptides
Hilde,  Hudvård

Drönarattack med Liquid Peptides

Liquid Peptides från Medik8 utlovar drönar teknologi för att slussa peptiderna till rätt ställe. Visst är det fascinerande hur mycket rocket science det går att få in i en hudvårdsprodukt om dagen? Jag tänker att vi redar ut detta förhoppningsvis på ett lätt och förståligt sätt.

Liquid peptides

Liquid Peptides är en 30% peptidblandning, där den första aktiva och viktigaste ingrediensen är deras kopparbaserade peptid. Den fungerar som en drönare ner till platsen där kollagern och elastin produceras, och kan tack vare det avancerads leveransystemet få ingredienserna dit man vill ha dem. Utöver kopparpeptiden finns det andra peptider som lurar huden att producera mer kollagen och därmed reducerar fina linjer. En annan peptid ger kommando åt nerverna i huden att dra ihop sig, och på det sättet minskar uttryckslinjer. I love science!

Vad är egentligen peptider?

Det kan såklart vara bra att veta vad peptider är såklart. Enkelt förklarat består peptider av många aminosyrekedjor, som återigen är delar av proteiner. Peptiderna kommunicerar med cellerna för att få dem att göra olika saker. Det finns olika typer av peptider som kan ge olika effekt på huden.

Utmaningen med peptider i hudvård är att de ofta har svårt att hitta en plats. Peptider trivs inte bland olja, och är  ganska stora i storlek. Detta medför att har de svårigt att få plats i de trånga oljebaserade hålen runt hudcellerna. Därför är så kallade leveranssystem mycket viktiga när det kommer till peptider i hudvård, då de måste kunna penetrera ned i huden på något sätt. Här kommer drönar teknologin in.

Medik8

Bäst av allt med peptider är att alla kan använda dem. Gillar du inte eller inte tål Vitamin A är detta ett bra alternativ. Självklart finns det andra ingredienser också i Liquid Peptides, bland annat hyaluronsyra. Serumet kan användas dag som natt, placera det bara nära huden i din rutin.

Själv har jag bara testat serumet lite över en vecka, men ser redan skillnad på huden. Det är en plumpcocktail utan dess likte. Det har jag lov att säga då jag testat ett bra antal peptidserum innan, men ingen klår denna i resultat. Ledsen om du förväntade dig små peptidladdade drönare som surrade runt huvudet.

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *