Exfoliering
Hilde,  Skönhet

Favorit i repris – vilken är bäst?

Vilken är bäst? Min mest ställda fråga på både blogg och Instagram. Näst mest ställda frågan är hur är den jämfört med xxxx? Det är inga lätta frågor att svara på då så oerhört många produkter testats genom åren. Att jämföra något jag testade för 3-4 år sedan med något nyligen testat är närmast omöjligt. I alla fall för mig som har teflonhjärna. Detta är ett av mina mest lästa inlägg, därav reprisen.

Vilken är bäst

Så vilken är bäst? På bilden ovan finns det ingen likhet förutom att det är kuddfoundations alla tre. Det kommer ett eget inlägg om vad som skiljer dessa åt framöver.

Cushion foundations

Bara för att tre produkter är i kuddförmat betyder inte att det är samma produkt med samma egenskaper. Här skiljer jag mig kanske från många andra, för jag har svårt att jämföra helt olika produkter. Det blir alltså inte jämförbara i min värld. Om två produkter innehåller PHA syra betyder heller inte att produkterna gör samma sak och kan jämföras. Många gånger blir det som att jämföra strumpor med kalsonger, eller mössor med vantar.

Jag vill absolut inte låta tyken eller fräck, men heller förklara hur jag tänker kring detta. Som sagt får jag dessa frågor frekvent och oftast kan jag inte hitta mer gemensamt en att det tex är en foundation. Om likheten slutar där är det svaret jag kommer att ge. En foundation kan ha olika täckningsgrad, finish, hållbarhet, ingredienser och är då inte jämförbara i min värld. Förstår ni hur jag tänker? För att de ska vara jämförbara måste åtminstone täckningsgrad och finish vara samma, sen kan hållbarhet och ingredienser diskuteras enligt mig.

Exfolierande leave on produkter

är andra produkter som ska vara jämförbara. Jag tycker inte att de är det. BHA är för en fetare mer oren hy medan AHA är för en torrare hy, så där har likheten redan försvunnit för mig. Det är viktigare än många tror att använda produkter som är anpassade ens egen hy. Nu har jag intryck av att alla kan använda Paulas 2% BHA liquid, fast det kanske inte är tänkt så. För egen del funkade denna fint för mig i början. Både fet t-son, förstorade porer och pormaskar fick sig en bra omgång. Sen kom yttorrheten från helvetet och det blev motsatt effekt. Jag fick plitor och finnar i stället, samt en hy som kackelerade jämt och ständigt. Detta trots att jag försökte allt jag kunde för att mota problemet med yttorrheten. 2% BHA lotion (passar även en torrare hy) funkade bättre, men inte optimalt. För mig funkar AHA bättre trots att jag egentligen är mer fet i huden än torr. En blandning av AHA och BHA funkar också mycket bra. Hudvård är så himla individuellt, och det tåls att påminnas om.

Exfoliering

Tre produkter som exfolierar, men där stannar likheten enligt mig.

I sociala medier får jag intryck av att högst % är bäst både när det kommer till både syror och Retinol. Det är faktisk inte så det funkar då ett högt aktivt innehåll kan bli katastrofalt för en känslig hy. Då blir det mer skada än effekt. Sen ska man också använda produkter med ett mål i siktet. Vad vill du ha ut av din hudvård? Vilken effekt? Vad vill du jobba på? Är det talgproduktion, rynkor, pormaskar, lyster, torr hy eller annat? Bara för att någon kan ha superaktiva produkter och får fint resultat betyder inte att alla kan och ska ha det.

Bästa produkten/Bästa märket

På frågan vilken produkt är bäst eller vilket märke är bäst gäller lite samma grej. Det beror helt och hållet på vad du vill ha för effekt av produkten. Är det ett fuktserum är det ganska lätt för då är det fukten du förmodligen är ute efter. Sen skiljer dessa också sig i konsistens och ingredienser. Jag har svårt att jämföra tex ett återfuktande serum som är baserad på squalane med ett som är baserad på hyaluronsyra. Det är olika ingredienser och då ger de ofta lite olik effekt trots att det känns som att huden inte är lika torr längre.

I fall det går att missuppfatta mitt inlägg vill jag bara klargöra att jag absolut vill ha frågor bland kommentarerna. Ingen fråga är dum, så fråga på. Vad jag vill med inlägget är att göra det mer klart och tydligt hur jag tänker kring produkters likheter, och varför jag inte tycker att alla produkter kan jämföras. Vilken produkt som är den bästa jag testat vet jag inte vilken är. Jag försöker akta mig för att ta i när jag beskriver produkter jag gillar, just för att jag kanske testar en produkt imorgon som är ennu bättre.

Hur andra bloggare tänker vet jag faktisk inte. Det går förmodligen att jämföra strumpor och kallingar om man inte hakar upp sig på smådetaljer som jag gör. Som konsument handlar det om att hitta något man är nöjd med och som ger det resultatet man önskar, inte om vad ”alla andra” använder tycker jag. Hittar jag likheter bland produkterna försöker jag skriva det i produktens inlägg. Hoppas att inlägget gör det lite klarare hur jag tänker. Hur tänker du kring bästa produkten?

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *