Hudvård för 40+
Hilde,  Hudvård

Hudvård för 40+

Hudvård för 40+ är vad flest av mina följare på Instagram önskade sig. Jag misstänker att en del förväntar sig specifika produkttips, men så roligt ska vi inte ha det. Hudvård är oerhört individuellt, vad jag gillar kanske inte du gillar. Det är tyvärr bara så.

Hudvård för 40+
iS Clinical, ett märke ni länge önskat att jag testar.

Hudvård för 40+ skiljer sig inte märkvärd från annan hudvårdsrutin. Grejen med 40+ är mer att tyngdlagen och solskadorna från förr i tiden ger sig till känna. Vi som är i 40 åren nu tillhör Hawaiian Tropic generationen, och en del av oss till och med solariumgenerationen. Det tar ofta väldigt lång tid innan synderna från förr visar sig i form av pigmenteringar och åldersfläckar.

Hudhälsa är viktigt, viktigare än att kora världens bästa produkt. Stärka syror har fått allt för mycket att säga till om de senare åren, och jag är säker på att för många har de gjort mer skada än nytta, tyvärr. Så nu satsar vi på hudhälsa samtidigt som vi väljer ingredienser och formuleringar ens egen hud klarar av i stället för att välja starkaste syran för att någon sagt att det är bra.

Elixir cosmeceuticals
Svavelprodukterna från Elixir tillsammans med Niactil fungerar jättebra på hud som trilskas.

Vad ska vi använda?

Jag skulle säga att enklast är bäst. Rengöring, exfoliering, serum, kräm och SPF är egentligen allt som behövs. Hur ofta det ska exfolieras är upp till din hy och vilken produkt du vald. Ingen måste exfoliera varje dag, men man kan om huden klarar av det. Välj det som passar dig bäst; mekanisk, enzymer eller syror.

Om man nu vill jobba på att boosta hudens produktion av kollagen för att få en fastare hy finns det många recept. Mitt favoritrecept är Vitamin C+E dagtid och Vitamin A på natten. Läs gärna vad jag skrivit om respektive ingrediens tidigare vid att klicka på länkarna. Slå även ett slag för en hälsosam hudbarriär.

SPF, den viktigaste av alla. Här gäller det att hitta något du gillar och vill applicera på din hud, varje dag. Alla produkter innan du kommer till SPF i din dagsrutin kan vara hur bra som helst, men använder du inte SPF kan du lika gärna strunta i allt innan också.

 

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

3 kommentarer

  • Åsa

    Hej. Har du använt Is clinical så du kan ge någon recension? Finns någon favoritprodukt? Jag använder Exuviance men lägger till en del annat bla Retinol från Instytutum. Nu har jag sen en vecka lagt till Active serum, Is clinical vill jobba på linjer och spänst( född 73) . Har du något tips på produkt som jag inte får missa, älskar hudvård.

    • Hilde

      Hej Åsa! Jag tycker inte själv att jag testat tillräckligt länge för att recensera än. Vad jag kan säga är att jag är mycket positivt överraskad över hur snabbt det både syns och känns skillnad. Ingen av produkterna jag använder propsar på att de gör något med porer tex, men mina syns inte mycket längre. Just för spänst ska du nog spana in Youth complex. Det finns kliniska oberoende studier som visar att fibroblasterna snabbt aktiveras för att producera kollagen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *