sommarhuden
Hilde,  Hudvård

Såhär tar du hand om sommarhuden!

Sommarhud har vi alla, om man inte är vampyr vill säga. Vi vistas automatisk mer utomhus och utsätter oss för både UVA och UVB och när vi jobbar utsätter vi oss även för HEV (blått ljus). Norska Elixir Cosmeceuticals har släppt nytt solskydd; Ultradefense PRO SPF 30.

sommarhuden

 

I dag var det dags att kopplas sig upp på Zoom för att få en presentation av Ultradefense PRO SPF 30, men även för att lära mer om hur man skyddar sommarhuden. Att antioxidanter boostar skyddet mot UVA och UVB tillsammans med SPF vet de flesta av oss. Viktigt är att dock att välja stabila vitamin c gärna som estrar som packats in i liposomer för att ingrediensen ska omvandlas till ascorbic acid (askorbinsyra) i huden. Låter det avancerat? Det är det.

L-Ascorbic acid är den vitamin C källan som har bäst dokumenterad effekt. Tyvärr är den väldigt ostabil och tål inte att utsättas för mycket värme, ljus, händer och syre tex. Mycket tyder på att ostabila vitamin c gone bad ger alldeles motsatt effekt på huden och förvandlas till fria radikaler i stället för att skydda mot just fria radikaler. Flere och fler företag går över till mer stabila ingredienser just på grund av detta. Här är ett annat inlägg jag skrivit om Vitamin C och SPF

Här kommer Elixir Cosmeceuticals sommarkitt som passar alla hudtyper för att maxa skyddet av sommarhuden. Har man andra favoritserum från märket går dessa också utmärkt att använda under det nya solskyddet.

Elixir cosmeceuticals

Steg 1. Antioxidant toning pads är toner i padform indränkta i antioxidanter som Vitamin C, grönt te, Vitamin E och A samt finfina fuktgivare. Padsen kan användas så många gånger du vill varje dag. Just grejen med att svepa dessa över ansiktet för att ta bort gammalt solskydd, svett och sand innan återapplicering av SPF låter som sommarens tips till alla. Priset är 650:-/60 pads.

Ceactil

Steg 2. Ceactil Everyday facial liposomal serum utlovar fukt, skydd mot fria radikaler, lyster och jämnare hudtom samt mer spenst i huden. Det finns even peptider som skyddar mot nedbrytning av kollagen oh samtidigt boostar kollagenproduktionen. Grejen med Vitamin C är att ingrediensen reducerar antalet solbrända celler och skyddar mot enzymet MMP (Matrix metalloproteinases) som bryter ner kollagenproduktionen. Pris: 1029:-/30 ml

Ultradefense Pro SPF 30

Steg 3. Ultradefense PRO SPF 30 är den nya fuktgivande ansiktskrämen med SPF 30 som innehåller senaste teknologin av stabila solfilter (enbart kemisk filter) och reparerande DNA enzymer. Dessa minimerar skador och upprätthåller en välmående hud. Jag har testat produkten på handen och kan säga att konsistensen faller mig i smaken. Den är lätt och smälter in i huden utan att jag ser ut som att jag tagit fel av smörpaketet och solskyddet. Ett stort plus är skyddet mot blått ljus. Pris: 920:-/60 ml.

Med tanke på att 80% av hudens skador kommer från solen är det absolut ett måste att skydda den mot UV strålor. Resterande 20% av hudens skador beror på livsstil, DNA, alkohol och för lite sömn tex.

Vad har du för favoriter när det kommer till att ta hand om sommarhuden?

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *