Efter tear trough
Hilde

Tear trough – för och efter

Tear trough har jag funderat på i flera år. Ingen estetisk behandling utförs i detta ansikte utan att det marinerats ett antal år innan. Jag tror att många ser på mig som en impulsiv människa, men jag lovar att jag är långt därifrån. Jacken under ögonen har stört MIG länge. Lägg märke till att jag skriver mig och ingen annan, jag är så himla trött på människor som tror att mina estetiska behandlingar utförs för att någon annan tycker det.

Vad är då Tear trough? Under ögonen har vi en hel del blodkärl som skyddas av fett och tunn hy. Med åldern minskas fettvävnaden i under ögonen, vilket leder till att kärlen syns bättre och ger mörka ringar under ögonen. Dessa kallas Tear trough. Herrejisses vad underbart det är att tappa fettet på något ställe. Jag skojar, i bland får jag till det!

För att återfå volym och därmed minimera mörka ringar under ögonen kan en fillerbehandlingen tear trough vara lösningen. Det finns tyvärr ingen ögonkräm som kan återställa fettvävnaden. Som mest kan en ögonkräm plumpa huden lite vilket får de mörka ringarna att verka mindre framträdande. Vid en tear trough behandling injiceras korslänkad hyaluronsyra som fyller ut jacken och därmed tar bort den mörka skuggningen. Intrycket blir ett piggare och fräschare utseende. Märk att behandlingen inte kan göra något med mörka ringar som beror på pigmenteringar, då är det hudvård mot just pigmenteringar som gäller.

Före

Efter

Efter tear trough

Då jag hade ganska djupa jack under ögonen valde vi att behandla i eventuellt två omgångar. Ta det säkra framför det osäkra och inte skapa skuggor där man inte vill ha det. Anledningen är att jag alltid svullnar snabbt och mycket vid fillers. Detta lägger sig ganska snabbt, och efter två veckor var jag redo för återbesök. Produkten som användes heter Belotero soft, och den valdes just för att den inte ger thyndal-effekt vid ytlig applicering (thyndal effekt är när HA filler injiceras ytligt och huden ser ljusblå ut).

Första gången var det riktigt ubehagligt, andra gången var jag kaxig som bara den och kände i princip inget. Hållbarheten beror på hur din kropp gör sig av med hyaluronsyran. En fördel är att tear trough är ett område som inte har så mycket mimik, därför sitter fillern oftast längre än på mer rörliga delar av ansiktet som läpparna tex. Jag förväntar mig upp till ett års hållbarhet då jag håller bra på injicerad hyaluronsyra. Kostnaden varierar som alltid beroende av mängd filler som behövs.

 

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

6 kommentarer

 • Yvonne

  Hej Hilde!
  Igår hittade jag Er blogg av en slump, o ååh vad glad jag blev!😁
  Jag har saknat dej mycket, o nu har jag en del att läsa i kapp!
  Ha en fortsatt bra sommar!
  Yvonne.

   • Åsa

    Hej Hilde! Kul att du kommit igång med bloggen igen. Undrar om du har tips på bra hudvård till hals och dekolletaget, alltid varit noga med ansiktet men slarvat på hals och dekolletaget . Har fin hud i ansiktet, men inte på dekolletaget. Ha en fin sommar. Mvh Åsa

    • Hilde

     Hej Åsa! kul att du hittat hit! Mitt bästa tips är att köpa Skincitys After bath wrap. På med den innan rutinen morgon och kväll så kommer du att använda dina ansiktsprodukter över hela ansiktet, dvs ned över tuttarna. Jag har gjort det i någon månad, och vilken skillnad på både hals och dekolletage.

 • Jenny.

  Blev riktigt sugen på denna behandling nu, tittat på den ett bra tag. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!!

  • Hilde

   Hej Jenny! Du är som mig och marinerar lite alltså. Jag tror det är bra för då har man kött på benen och bet vad man kan förvänta sig. Jag tror inte du kommer att ångra om du väljer att utföra behandligen. Jag känner mig så mycket fräschare måste jag säga.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *