Skip care
Hilde,  Hudvård

Välkommen skip care

Ja välkommen skip care! Är du en av dem som tappat suget på hudvårdsrutiner med femtioellva steg? Jag brukar älska att stå i badrummet och pyssla om mig själv, men när jag är jättetrött, eller är ute och reser låter skip care som något för mig.

Skip care
Hygge All in one essence agerar tex toner, essence, serum och ansiktskräm

Skip care är alltså motsättningen till den tidigare k-beauty trenden som består av en massiv hudvårdsrutin på 10-15 steg. Även skip care kommer från Korea, nu med fokus på multifunktionella produkter som inte tummar på resultatet.

Nu ska vi alltså inte räkna antalet steg i hudvårdsrutinen. Vi ska bli smartare och lyssna av hudtillståndet varje dag samtidigt som antalet produkter har skärts ner till det minimala. Målet är att hitta rätt multifunktionella produkter.

Det är inte bara den tidsbesparande effekten vi vill åt, men även den mer hållbara biverkningen detta medför. Vi bli allt mer och mer medvetna om vad allt emballage och tomma produktflaskor gör med vår planet.

Andra fördelar med skip care är att även risken för att överbehandla huden minimeras. Ju fler produkter utan ingredienskoll, ju större chans för att något inte blir bra, samt allergiska reaktioner. Med färre steg är chansen större för att huden inte irriteras i onödan. Nu ligger fokus på bra hudhelsa och inte exfolieringshysterin jag skrev om när jag bloggade hos Daisy Beauty redan för något år sedan

Nu låter jag skenhelig och tanken är inte alls att kasta sten i glashus. Jag är medveten om att detta kan ändras för egen del över natten. Det är bara så jag är, och om någon vecka är det kanske en 8 stegs rutin som gäller. Just nu räcker det gott och väl med färre produkter i rutinen.

Vad föredrar du? Så många produkter som möjligt, eller färre produkter utan att tumma på effekten. Just nu vinner minimalismen både ur tid och hållbarhetsperspektiv för mig.

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *