Glossip Girl
Hilde,  Skönhet

Veckans recap #218 Blogg vs Instagram

Blogg vs Instagram, vad föredrar ni? Jag får mer och mer intryck av att blogg är mer old fashion än Instagram, och då speciellt stories. Om det stämmer eller ej vet jag inte så jag tänkte att ni som förhoppningsvis läser här ska få avgöra.

Blogg vs Instagram är alltså frågan, och jag är mycket nyfiken på om någon svarar. Själv ser jag fördelar med båda, och blogg är helt klart lättare att få utförliga recensioner på. Att sitta och skriva långa texter på liten yta får mig att bli galen i både ögon och fingrar. Instagram är roligt för att det är mer spontant, i alla fall för mig.

Blogg vs Instagram
För återkoppling till min besvikelse över Blendiful kan jag meddela att min reklamation av produkten gick genom och ny är på väg.

Blogg kräver mer tid vilket bloggtystnaden i snart två veckor säger allt om. Texterna är oftast inte det som tar mest tid, men överföring och pill med bilder. Förr tyckte jag om att staga bilder, redigera och ha mig. Nu not so much vilket beror i stora drag på att jag inte hinner.

Instagram Stories är som tidigare nämt mer spontant och jag bryr mig inte värst mycket om hur det ser ut runt mig, eller om jag är i nattmössan. Har jag något att säga så säger jag det. Bilderna tas med telefonen och allt är snabbare. Något säger mig att ni också tycker det är roligare att titta på Stories än att läsa bloggar nu om dagen. Rätta mig gärna om jag har fel, men med tanke på responsen jag får på Instagram är allt som kan utföras med telefon snabbare och smidigare för er också?

Glossip Girl
När det kommer till vårens nagellack har ni Glossip girl från Depend att se fram emot. Innan jag skriver mer ska hållbarheten testat också.

Så nu är frågan, blogg vs Instagram. Jag vet att det inte är supersmidigt att svara på blogginlägg, men jag skulle verkligen uppskatta återkoppling. Då blir det även lättare för mig att välja vad jag ska lägga den lilla tiden jag har på.

 

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

17 kommentarer

 • Anna

  Hej Hilde, jag föredrar till 100 procent blogginlägg framför instagram. 🙂 Tack för bra och lärorik inspiration! Med vänlig hälsning, Anna

  • Hilde

   Hej Anna! Vad roligt att du föredrar blogginlägg framför instagram. Jag tror nog att den uteblivande responsen på blogginlägg är en anledning till att jag fått intryck av att blogg är lite “ute”.

   • Anna

    Hej!
    Jag håller med min namne ovan.
    Kram från en dam som följt dina blogginlägg i flera år men som är dålig på att återkoppla.

    • Emma

     Jag föredrar blogginlägg, tycker om att läsa 😊 Dock märker jag också att jag inte lika ofta går in på bloggar, medan instagram scrollar jag igenom varje dag. Dock, lägger jag inte lika mycket tid på att läsa ett ig-inlägg medan ett blogginlägg läser jag (oftast) från början till slut.

     Vet inte om du blev så mycket klokare av mitt svar.

     Men såhär, det är förmodligen större chans att jag köper något du har rekommenderat på bloggen än på instagram. Recensionen är ofta mer gedigen och omfattande på blogg än på ig 😊

     • Hilde

      Hej Emma! Jag förstår precis vad du menar. Det är jättesvårt att få med så mycket på instagram som man faktisk gör i ett blogginlägg. Kul att du hänger här!

   • Åsa

    Hej Hilde. Föredrar att läsa blogg ,saknade din blogg när du hade uppehåll. Har lärt mig mycket om hudvård genom din blogg. Tack för massa tips och inspiration. Mvh, Åsa

 • Åsa S

  Jag är föredrar blogg eftersom jag gärna går tillbaka till inlägg flera gånger. Jag tycker också om att läsa mer utförliga texter. Visst är det så att en bild kan säga mer än tusen ord, men det betyder inte att dessa ord har ett fylligt innehåll. Instagram kan väcka nyfikenhet hos mig att veta mer. Blogginlägg ger mig oftare svar. Eller så här: Instagram kan skapa ett ha-sug men dina blogginlägg ger mig vägledning för att hitta de rätta ingredienserna, den rätta butiken och framför allt “recepten” för att stilla min hunger för att ge min hud den vård och färg som den förtjänar. 😊

  • Hilde

   Hej Åsa! Det är ju alltid roligt att höra att jag var saknad, tack! Jag försöker hinna blogga så mycket det går, men ibland blir det tyvärr längre uppehåll pga tidsbrist.

 • Frida

  Hej! Jag suger på att kommentera på blogginlägg men följer dig både på bloggen via feedly och på ig. För mig är det avkoppling att sätta mig o läsa ett gäng blogginlägg. Insta går jag igenom när jag är stressad och då bara “vanliga insta, stories kollar jag aldrig. Men då kanske jag tillhör den äldre generationen numera oxå, blir 40 i år…

  • Hilde

   Hej Frida! Det är ibland bökigt att kommentera blogginlägg, jag tycker precis likadant tyvärr. Jag älskar att läsa blogginlägg när jag har tid över eller letar information om en specifik ingrediens eller produkt. Kul att du kommenterade!

 • Karinsbeautyroom

  Jag gillar blogg bättre, det ger mig mera. En väldigt lång story på Insta så skipar jag förbi för känner inte att jag har den tiden. Samma info i blogg går för mig mycket fortare att ta till mig och jag kan läsa när jag själv verkligen känner att tiden finns.

  • Hilde

   Hej Karin! Det kan nog stämma bra det du säger med en lång story hoppar man bara förbi. Ett blogginlägg har åtminstone en rubrik som antingen fångar intresset eller inte. Kul att du hänger här!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *