r-Retinoate Intense
Hilde,  Hudvård

Veckans recap #220 – r-Retinoate Intense

r-Retinoate Intense från Medik8 är en produkt jag helt missade lanseringen av för cirka ett år sedan. Jag satt i jurygruppen där Medik8 första r-Retinoate var finalist 2017. Jag var imponerad redan då, så förväntningarna är höga.

r-Retinoate Intense dök upp igen söndagen 9 februari 2020 när Ruth Crilly, aka a model recommends på Youtube pratade om produkten i denna videon. Dagen efter åkte jag till Holland och kunde inte vara med på DBA galan där produkten vann bästa avancerade hudvård. Jag började läsa på lite mer vad det här undret av en nattkräm ska kunna göra med skinnet, och blev ännu mer såld. Medik8 säger att det är deras mest kraftfulla anti-age produkt.

r-Retinoate Intense

Vad är det?

En nattkräm innehållande retinal i stabiliserad form (genom inkapsling i en kristall liknande molekyl från nyponbusken). Retinalet tillsammans med retinyl retinoate ska ge ett revolutionerande komplex med den bästa A-vitaminen någonsin. Ingen har lyckats kombinera dessa två molekyler innan, så det är allt lite revolutionerande. Det är ingen produkt någon vispat ihop på en kvart, men många års forskning som nu resulterat i 3 patenterade och patentsökta upptäckter.

Produkten utlovar att vara åtta gånger mer effektiv än en vanlig retinol och ger resultat elva gånger snabbare. På endast fyra veckor ska vi se synbar reducering av fina linjer och förbättrad lyster.

Ett genialt leveranssystem där de aktiva ingredienserna målinriktat transporteras ner djupare än vad som vanligtvis är möjligt vilket betyder att de levereras till en specifik receptorcell där de kan stimulera kollagen- och elastinproduktionen och ge en vackrare och ungdomligare hud.

Produkten utlovar

11 gånger snabbare än retinol
8 gånger kraftfullare än retinol
Regenererar och föryngrar huden under natten
Ökad fasthet samt att fina linjer och rynkor är synbart reducerade Stimulerar hudens försvarsmekanism så att den reparerar och skyddar huden. Med tiden upplevs huden ljusare och med mer lyster
Djup återfuktning
För alla hudtyper

Aktiva ingredienser

Polymerinkapslad Retinyl Retinoate – 8 gånger kraftfullare än retinol.

Retinal i stabiliserad form (genom inkapsling) – ett steg närmare retinsyra än retinol, vilket gör att retinal ger 11 gånger snabbare resultat än retinol utan ökad irritation på huden

Smart fuktreservoar: komplex av hyaluronsyra, närande squalane och fuktgivande glycerin som levererar återfuktning och anpassar sig till din huds behov under hela natten.

E-vitamin – oljelöslig antioxidant som bekämpar fria radikaler i huden samtidigt som det stabiliserar retinalen för optimal effekt.

Ceramidkomplex – En cocktail av ceramider som nästan är “hudidentiska” och som enkelt kan vårda huden och reparera hudens naturliga barriär.

Inkapslad kopparpeptid – som målinriktat transporteras till en specifik receptorcell för optimala resultat. Peptiden frigörs över tiden. Stimulerande kollagen- och elastinsyntesen för fastare och mer ungdomlig hud.

Ekologisk morotsfröolja – Ger en mjuk aprikosfärg till den lyxiga cremen, morotsfröolja utgör en del av ett unikt, patentsökande stabiliseringssystem som bevarar styrkan av r-Retinoate Intense.

Jag har bara testat den två nätter så långt. Jag försöker skynda långsamt precis som det rekommenderas. r-Retinoate Intense passar alla hudtyper och ska ge minimalt med irritation jämfört med Retinol. Jag väljer dock det säkra framför det osäkra. Jag återkommer med recension när det är dags. Någon som är sugen på att testa?

Rek pris 2995;-/50 ml

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

4 kommentarer

 • Maria

  Åh!
  Jag är verkligen supersugen på att testa denna!
  Vill ge mina cringy rynkor under ögonen en rejäl match (är 41).
  Dock har jag precis inhandlat både Medik8 och Dermaceutic i högsta dosen 1.0 så får avvakta!
  Priset gör ju att man blir lite avskräckt, men bara lite… hehe.
  Hoppas du funnit the Holy grail nu, blir spännande att höra vad du tycker!

  Bästa hälsningar!

  • Hilde

   Hej Maria! Ja priset är.. högt, fast ger det resultat är det värt det för mig åtminstone. Hun hud har varit så slapp och tråkig det senare, och jag gillar det inte.

   Är det Dermaceutic Retinol 1.0? Jag är bra nyfiken på vilken Medik8 du ska testa 🙂

 • Maria

  Testar Medik8 1.0!
  Har du testat någon av dom och vad tyckte du?

  Håller med dig, hittar man något alldeles extra bra så spelar priset mindre roll.
  Synd bara att man testar runt och använder produkter som inte ger så stor skillnad.
  Håller tummarna för din nya kräm! 😃

  / Maria

  • Hilde

   Hej Maria! Jag testade Medik8 samma år som de lanserade i Sverige (2015) och kom till 6TR innan jag hoppade över på nytt. Inte för att det inte fungerade, för det gjorde det. Mer för att jag hade svart bälte i att testa hudvård just då.
   Jag kan redan säga att jag är mycket positivt överraskad över min nya kräm.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *