Back to basic
Hilde,  Hudvård

Veckans recap #221 – Back to basic med Medik8

Det är dags att gå back to basic, denna gången med Medik8. Jag har varit sjuk i helgen, fick avboka en Columbia resa och har haft mycket tid över i sängen. Jag tänker nu gå tillbaka till hudvårdens ABC, eller CSA som Medik8 kallar det.

Back to basic

Back to basic låter enkelt, eller hur? När jag började blogga om hudvård 2010-2011 då visste “alla” att skulle man ha en komplett och bra hudvårdsrutin skulle det involvera Vitamin A och C samt solskydd.

På den tiden var det Transdermas serum som var heta potatisar. Nu vet jag inte var de tog vägen faktisk. Anledningen till att jag snöat in på Medik8 beror på denna godingen som gjort skillnad på huden efter bara 2 veckors användning. Jag har läst deras engelska blogg, jag har kollat alla deras filmsnuttar på youtube. Jag har kvar att plöja alla deras inlägg på Instagram, men är redan övertygad om att CSA är för mig. Att bosta kollagenproduktionen samt att få mina hudceller att bete sog som ungdomar igen kan inte bli fel.

Medik8

Vad är då CSA?
C = Vitamin C (dagtid)
S = SPF (varje dag)
A = Vitamin A (på natten)

Det finns få ingredienser som är vetenskapligt bevisade effektiva på huden som dessa. Sen att en ingrediens kan heta olika och vara uppbygd på olika sätt är en annan femma. Viktigt för mig är också att ingredienserna är så stabila som möjligt. Vad jag gillar med Medik8s tänk är just den innovativa biten när det kommer till att trolla fram nya molekyler som gör skillnad. Att en produkt gör skillnad från första appliceringen är det inte många som gör. Men vilken trevlig överraskning det är!

Det kommer et inlägg till inom kort på vilka produkter jag kommer att testa i min nya rutin, så stay tuned.

 

 

Hilde

Hilde
Hilde
Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

Gravt hudvårdsintresserad norska med ett förflutet som frisör, nagelterapeut och med en förkärlek för läppstift i glada färger.

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *