Hudvård,  Skönhet,  Therese

Daisy Beauty Expo 2020 – en lista

Daisy Beauty Expo 2020 gick av stapeln i helgen, det har väl knappast gått någon skönhetsnörd förbi? Ni har säkert läst en massa redogörelser redan, så jag ska inte bli alltför långrandig. Jag tänkte att jag gör en liten lista med årets höjdpunkter, helt enkelt.

Årets häng

Under Daisy Beauty Expo 2020 hängde jag med den här bruttan, precis som varje år sedan Daisy Beauty Expos begynnelse. Faktum är att Camilla och jag träffades för första gången på den allra första Daisy Beauty Expon som anordnades. Det var första gången någon av oss var på ett event, och vi stod båda i samma hörn och tryckte för att vi mest kände oss i vägen. Vi kom rätt snabbt fram till att vi båda var hälsingar, och där någonstans befästes vår vänskap. Tyvärr är inte Hilde inbegripen i årets häng, eftersom hon fick förhinder i år, vilket var en gigantisk besvikelse! Jag hade verkligen sett fram emot att mysa med båda mina A Beautiful Escape-pinglor!

Årets upptäckt

Varje Daisy Beauty Expo upptäcker jag ett eller flera märken som är nya för mig. I år var det flera, och den allra roligaste upptäckten var nog märket N. C. P. som Noomi Rapace är medgrundare till. De började med parfymer, och nu har de även lanserat hudvård. Extra glad blev jag över att min gamla hudterapeut Lena Claesson har varit med och tagit fram formuleringarna. Hon är en hudterapeut med imponerande kunskap och erfarenhet, så det bådar gott. Och parfymerna. Alltså. Parfymerna. De har sju dofter med relativt få doftnoter, och de olika dofterna kan med fördel kombineras med varandra. Vi fick välja två dofter i resestorlek, och jag måste säga att jag fick till en riktig pangkombo! Mer om det senare.

Årets halleluja-moment

När jag smorde Acasia Skincares nya hyaluronsyreserum på handen och kände att det har precis den konsistens som jag tycker om. Jag kan tycka att serum med hyaluronsyra kan vara lite knepiga, eftersom de ofta har lite av en gelkonsistens som sedan lägger sig lite som en film ovanpå huden. Jag gillar inte alls den känslan, och tycker att den får huden att kännas stram, även om den inte faktiskt är torr. Det här var otroligt skönt och mjukgörande på huden utan att kännas för oljigt eller kladdigt.

Årets DIY

Det brukar alltid vara något märke som erbjuder besökarna att blanda sin egen handkräm, sitt eget nagellack eller liknande. I år var det Pixi som lät oss blanda till en egen ansiktsmist. Det fanns flera olika dofter att välja, så man kunde komponera sin egen doftsammansättning. Jag valde bergamott, gurka och … kan det ha varit gardenia? Jag tror att det var det.

Här blandar Camilla till sin egen mist med bland annat doft av gurka.

Årets piff

Varje år brukar det även finnas utställare som erbjuder piff av olika slag. I år fick jag highlighter och rouge hos Indy Beauty (deras highlighters är ljuvliga!). Depend erbjöd fransapplicering och manikyr.

Vi fick också testa magnetiska lösfransar hos Ardell. Här får Camilla sina fransar applicerade med hjälp av magnetisk eyeliner.

Så, det var min sammanfattning av Daisy Beauty Expo 2020. Mer ingående inlägg om specifika produkter och nyheter kommer allt eftersom jag börjar testa.

Author Profile

Therese
Therese
Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.

Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.