Makeup,  Skönhet,  Therese

Little Briar Rose – sagolik palett från Storybook Cosmetics?

Om det är någonting jag är allergisk mot så är det stora och otympliga paletter i förhållande till mängden produkt de innehåller. Little Briar Rose från Storybook Cosmetics är just det, stor och otymplig. Designen är pittoresk men lite mycket, så mitt första intryck när jag såg den här i en Boxycharm var lite meh. Men när jag öppnade “boken” och såg innehållet blev intrycket ett annat.

Storybook Cosmetics Fairy Tales

Som sagt, utsidan på Little Briar Rose från Storybook Cosmetics är inte min stil riktigt. Jag hade föredragit en betydligt mindre förpackning och en mer sparsmakad design. Om det bara hade varit den tecknade stadssilhuetten t.ex. hade jag nog tyckt den var finare. Men det är ju inte utsidan som är det viktiga, även om jag tycker att onödigt stora förpackningar faktiskt känns ganska förlegat.

Desto bättre tycker jag om innehållet. Jag är väldigt svag för ljusa övergångsskuggor i lite speciella nyanser, som inte bara är den där “perfekta neutrala ljusbruna nyansen” som finns i nästan alla paletter. Thorn (längst ned) är ett exempel på en sådan färg. En kall rosa/lila nyans som jag inte har tidigare i min sminksamling. Sedan har vi en del lite vanligare matta övergångsfärger som också är fina och användbara, plus en mörkbrun matt nyans.

Storybook Cosmetics Fairy Tale palette

De skimriga skuggorna är jättefina, det är nog bara Fairies som inte riktigt är min stil. Den är lite för frostig för min smak. Mellanblå Castle är fin, men känns som en typisk nyans som jag har svårt att hitta användningsområden för. Mörkblå Prince däremot är en superfin så kallad royal blue som är precis i min smak. Beauty, Enchanted och Talia är också jättefina. Korallrosa Kiss har en jättefin nyans, men däremot är jag lite tveksam till formulan, som ser ut att vara en matt bas med glitterkorn i. Det brukar oftast sluta med en fläckig matt skugga på ögonlocket och glitterfest under ögonen. Men jag ska inte vara för snabb att döma, jag kan såklart bli överraskad.

Överlag är det en mycket fin uppsättning nyanser i Little Briar Rose, och i sminkningen ovanhar jag använt några av dem (Spindle, Enchanted och Grimm, kanske någon mer också). Kvaliteten på de skuggor jag använde här var fin. Pigmenteringen är bra och formulan är lättarbetad och lättsuddad. Jag ser fram emot att testa fler nyanser, och återkommer med fler sminkningar.

Storybook Cosmetic finns inte i Sverige, men paletten kan beställas från hemsidan och de levererar till hela världen. Priset ligger på 35 USD.

Author Profile

Therese
Therese
Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.

Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.