Makeup,  Skönhet,  Therese

Mitt nyårssmink 2019

God fortsättning på det nya året! Jag tog visst ett par veckors oplanerad ledighet från bloggen över nyår. Blogglusten har funnits där, men jag behövde fokusera på andra saker ett litet tag. Men ni ska veta att jag har gått och formulerat blogginlägg i huvudet som jag tänkte sätta på pränt så fort jag öppnade datorn. Vilket jag sen aldrig gjorde. Det var mycket skönt med ett litet avbrott, men nu är jag tillbaka! I helgen gick ju Daisy Beauty Expo av stapeln, och rapport om det kommer inom kort. Men i dag tänkte jag att vi skulle titta på mitt nyårssmink.

Nyårssmink och nyårsfrisyr

För ovanlighetens skull hade jag inte en massa glitter i mitt nyårssmink det här året. Jag hade en lite murrig klänning i dova färger, så jag ville fånga upp det även i sminket. Så jag körde på grönt och vinrött på ögonen. Jag använde mig av nyanserna Draco (grön) och Arcturus (röd) från Linda Hallberg Cosmetics Metallic Mysteries II. Så fina nyanser!

På läpparna hade jag Color Sensational Shine Compulsion Lipstick från Maybelline. Det har utan tvekan varit mitt mest använda läppstift under året som gått. Det har nog inte gått en vecka utan att jag inte har använt det någon gång. Förutom möjligtvis under sommaren, när jag knappt sminkade mig alls. Jag testade förresten att tightlina med mascara för jag såg någon göra det på YouTube – jag gör inte om det. Jag vet inte om det berodde på mascaran jag använde, om jag gjorde fel eller om det bara inte är menat för mig. Mina ögon blev i alla fall jätteirriterade och började spruta ur sig tårar. Det lade sig ganska snabbt efter att jag tog bort mascaran, men som ni kan se på bilden ovan är jag fortfarande lite rosa i ögonen. Oh well, lesson learned.

Och så en närbild. Jag upptäckte ungefär halvvägs in i fotograferingen att jag glömt att applicera mascara. Men faktiskt tyckte jag att det passade riktigt bra till den här sminkningen. Särskilt när man har markerat vattenlinjen och på så sätt markerat ögonkonturen lite på annat sätt. Här ser ni Draco och Arcturus lite bättre också. Så rikt pigmenterade och fina skuggor!

Det var alltså mitt nyårssmink. Lite ovanlig ögonsminkning för mig, men det här är nog en av de nyårssminkningar som jag har varit mest nöjd med. Jag ska försöka bli bättre på att använda de klassiska “julfärgerna” året runt.

Author Profile

Therese
Therese
Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.

Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.