Makeup,  Skönhet,  Therese

Nyårssminkning – skimrig sotning

Jag har inte riktigt fattat att ett nytt år, och ett nytt decennium, står för dörren. Det känns som om 2019 precis började. Men så kanske det alltid känns. Dagens sminkning, som inte alls gjordes med nyår i åtanke, skulle faktiskt passa bra som nyårssminkning ändå.

Skimrig sotning

Den svartskimriga ögonskuggan är Onyx från paletten So Jaded som Kathleen Lights tog fram i samarbete med Colourpop. Det är väl egentligen den perfekta skuggan för en nyårssminkning om man satsar på en skimrig sotning. Den har en intensiv svärta, och skimret kommer också fram jättefint. I globlinjen har jag suddat med några mer neutrala skuggor för en jämn övergång. Jag har tagit ögonskuggan ganska högt så att den ska synas även när jag tittar rakt fram. Sådant vi med så kallade hooded eyes kan göra för att få sminket att synas bättre.

Svart sotning med skimmer

Hade jag vetat när jag gjorde sminkningen att den skulle “marknadsföras” som en nyårssminkning hade jag kanske lagt ned lite mer tid på att sudda lite bättre och göra hela looken lite mer städad. Nu är den lite slarvigt och kladdigt gjort, vilket jag egentligen tycker är ganska snyggt. På nyår brukar jag kanske vilja se lite mer polished ut, men jag kanske ska köra på en lite mer edgy sminkning i år?

Skimrig svart sotning

Eftersom ögonsminkningen är ganska mycket har jag gjort en lätt bas och neutrala läppar. Vilket också passar bra till nyår, för det blir ju ofta en lång kväll med mycket mat, och vem orkar springa och bättra på läppstiftet hela tiden?

Author Profile

Therese
Therese
Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.

Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.