Makeup,  Skönhet,  Therese

Testar Tati Beauty Textured Neutrals

I höstas stod det klart att YouTube-stjärnan Tati Westbrook skulle släppa en ögonskuggspalett under eget märke och förväntningarna var skyhöga. När hon något år tidigare meddelade att hon skulle starta ett eget märke var det just vad många hade hoppats på. Det visade sig att hennes första produkter var kosttillskott, och många blev besvikna. Men nu är den här, ögonskuggspaletten Tati Beauty Textured Neutrals Volume 1, och jag har testat den.

Tati Beauty Textured Neutrals

Tati Beauty Textured Neutrals är precis vad det låter som. Alltså en palett i en neutral färgskala med olika formula, eller struktur. Paletten är mycket systematiskt upplagd, men det kommer vi till senare. Vi börjar från utsidan, med förpackningen. Vi har alltså en slimmad palett som inte tar upp en massa onödigt utrymme. Finishen är lite gummiaktig och blir full av fingeravtryck på några sekunder. I locket finns en gigantisk spegel som är otroligt skarp. Spegeln, det slimmade formatet och det neutrala och samtidigt kompletta nyansutbudet gör det här till en bra resepalett i mina ögon.

Och så här ser alltså själva paletten ut. Tati Beauty Textured Neutrals är uppdelad i sex nyanser, och varje nyans finns i fyra finishar. Nyanserna är Memory, Ritual, Story, Soothe, Aura och Poet. De fyra finisharna är Matte, Sequin, Metallic och Glitter.

Namnen på finisharna  är ganska självförklarande, förutom Sequin. Det är en matt bas med glitterpartiklar i. Det är en typ av formula som i princip aldrig funkar, så jag var minst sagt skeptisk till den. Glittret brukar hamna överallt utom på ögonen och kvar blir bara en ojämn, matt ögonskugga. Men med tanke på att det var Tati som låg bakom hade jag förhoppningar om att det ändå skulle funka. För er som inte följer Tati kan jag berätta att hon är extremt kräsen när det gäller formula, så jag trodde inte att hon skulle släppa något med halvdan formula.

Tati Beauty Textured Neutrals

I den här sminkningen har jag använt samtliga formulor, och var väldigt nöjd med hur de presterade. De matta skuggorna är rikt pigmenterade med samtidigt väldigt lättsuddade. Metallic-skuggorna är intensiva ger ett jämnt och täckande resultat. Det är lite svårt att peka ut de olika formulorna individuellt i sminkningen eftersom jag har jobbat lite med lager på lager, men mitt på ögonlocket har jag i alla fall den metalliska skuggan i nyansen Rituals. Glittret i ögonvrån talar för sig själv tror jag. Det var superlätt att applicera och satt bra under kvällen. Visst hade jag några glitterkorn här och där runt ögonen men, inte särskilt många ändå.

Naturlig festsminkning med glitter

Och hur var det då med Sequin-formulan?

Jo då. Den är kanske inte min favorit av de fyra finisharna, men den presterar helt klart över förväntan. Jag har testat formulan helt på egen hand och kombinerat den med de andra formulorna (som här), och jag har nog aldrig testat en liknande formula som presterar lika bra. Återigen har jag några glitterkorn under ögat vid dagens slut, men faktiskt så sitter det mesta av skimret kvar på ögat och ger ungefär den effekt jag förväntar mig när jag tittar på själva skuggan.

Festsminkning med lyster

På det stora hela blev jag mycket nöjd med den här sminkningen, som jag hade på mig på julbord med svärfamiljen. Basen är en lätt foundation samt puder, bronzer och rouge från Hourglass. Samtliga finns i en julpalett från 2016, som inte längre finns att köpa, men Hourglass har många fina puder i sitt ordinarie sortiment. Jag var lite skeptiskt i början, eftersom jag inte gärna vill ha skimmer i mina puder, särskilt inte i dagsljus. Men den här tiden på året är de perfekta, för de gör sig jättefint i dämpad belysning med levande ljus.

Festsminkning med glitter

Jag är mycket nöjd med Tati Beauty Textured Neutrals, både i fråga om formula och nyansutbud. Det ska bli spännande att se vad Tati Beauty kommer ut med härnäst. Paletten finns bara att köpa på Tati Beautys hemsida (ej reklamlänk) än så länge. De fraktar till Sverige, men man får räkna med tullavgifter. Just nu är paletten slutsåld, men de håller på att fylla på lagret, och den kommer att vara en del av det ordinarie sortimentet.

Author Profile

Therese
Therese
Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.

Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.