Makeup,  Skönhet,  Therese

Tillbaka från bloggdvalan med Infinity Glam Palette

I’m back! Mina bloggkollegor Hilde och Camilla vaknade ur sin bloggdvala för några veckor sedan, och det gav även mig en spark i baken. Anledningen till tystnaden här är inget annat än brist på tid och fokus. Mycket tid och energi har gått åt till att träna min tonårshund, anpassa mig till den nya jobba hemifrån-situationen och ta in och bearbeta allt som hänt i världen de senaste månaderna.

Men nu har lusten att sminka mig och att blogga kommit tillbaka, så jag smygstartar lite nu så får vi se hur bloggfrekvensen blir framöver. Jag tänkte börja med den här sminkningen som jag har gjort med paletten Infinity Glam från Linda Hallberg Cosmetics. Och ja, eftersom det har stormat en hel del kring märket ska jag förtydliga var jag står i frågan, men jag tar det sist i inlägget. Först tittar vi på paletten och sminkningen.

Vid det här laget har ni väl sett den här paletten ett antal gånger, men så här ser den i alla fall ut utvändigt. LHC:s förpackningar har en estetik som tilltalar mig. Jag tycker också att det är roligt att varje förpackning har ett eget koncept och en egen stil. Lite spretigt kan vissa tycka, men jag gillar variationen.

Och så här ser själva produkten ut. Den innehåller fyra skimriga och fyra matta puderprodukter i diskreta rosa/beige/bruna nyanser. Skimmerskuggorna har fina färgskiftningar, men det är svårt att fånga på bild.

I den här sminkningen har jag nog varit och petat i nästan alla nyanserna i paletten, förutom den lite kallare beigetonade längst upp till höger. Och kanske någon av skimmerskuggorna blev utanför också, jag minns inte riktigt. Det här är en sån där palett där alla färger passar med alla, så det är ingen svår sak att mixa och matcha. Det är kanske inte någon färgkavalkad, men gillar du mer diskreta nyanser men ändå vill ha lite glammigare känsla så kan det här vara något för dig. För övrigt kände jag just den här dagen att det vore kul att testa en typisk nittiotalsläpp, med mörkare konturer och ljusare färg mitt på läppen. Kan så här i efterhand konstatera att nittiotalsläppen gärna få bli kvar i nittiotalet för min del. Men nu har jag testat i alla fall.

För mig är det här en typiskt bra vardagspalett. Alla färger harmonierar bra med mina egna färger och det är den typen av färger som jag ofta dras till. Både den skimriga och den matta formulan håller hög kvalitet. Värt att veta är att LHC medvetet gjort sina puderprodukter lite mindre pigmenterade, just för att de ska vara lätta att använda både på ögonen och i ansiktet som rouge, contouring osv. Därför får du vara beredd att bygga upp skuggan i lager om du vill ha en intensivare effekt.

Angående Linda Hallberg Cosmetics:

Jag har valt att inte bojkotta LHC. Många hävdar att det är fel att fortsätta stödja märket nu när vi vet vad som har pågått bakom stängda dörrar. Jag vill börja med att säga att det inte är mycket vi faktiskt VET om vad som har hänt bakom dessa dörrar. Det vi kan konstatera är att ett antal personer har gått från olika typer av samarbeten, anställningar och andra professionella relationer med LHC och känt sig besvikna och illa behandlade. Vad som är sant och vad som kan styrkas i dessa anklagelser kan vi inte veta, och kommer aldrig få veta. Att ett flertal personer känt sig illa behandlade av LHC är såklart något som bör tas på allvar, oavsett vad som ligger bakom. Och enligt vad jag kan döma av företagets reaktion så har de tagit kritiken på allvar och är måna om att göra om och göra rätt. Är detta tomma ord, ett spel för gallerierna? Det kan vi såklart inte heller veta med säkerhet. Många avvaktar med att stödja märket tills de har fått svart på vitt att förändringar det bättre har skett. Det kan jag förstå och respektera. Men jag väljer att tro på företagets ambitioner att bättra sig. Jag tänker att om offentliga avslöjanden och anklagelser ska tjäna något syfte alls så ska det väl vara att felaktigheter och missförhållanden ska komma i dagen och att detta i sin tur ska leda till en förbättring. Om LHC har blivit uppmärksammade på att tidigare medarbetare är inte känt sig väl behandlade och tar kritiken på allvar väljer jag att lita på deras vilja att korrigera sina misstag och ge dem en chans att utvecklas. Skulle det komma fram uppgifter längre fram som motsäger deras ambitioner att bättra sig så får jag utvärdera och omvärdera utifrån den information som finns där och då. Tills vidare väljer jag att fria hellre än att fälla.

Det har för övrigt förekommit antydningar om att de bloggare/influencers som väljer att inte bojkotta LHC bara är ute efter att stå kvar på PR-listor och att hålla sig väl med branschfolk. Att tillskriva andra den typen av låga motiv känns väldigt onödigt och ohederligt. Olika personer kan titta på en och samma situation och göra olika bedömningar och avvägningar. End of story. Men för er som ändå undrar: nej, jag står inte på LHC:s presslista och har heller inget behov av att hamna på den. Jag har inget emot att köpa mina produkter själv, oavsett om det är från LHC eller något annat märke.

Author Profile

Therese
Therese
Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.

Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.