Makeup,  Skönhet,  Therese

Tillbaka med nyheter från Mecca

Kors i taket, hon lever! Det tog ett tag att övervinna jetlaggen efter resan, men nu är jag tillbaka. Med mig i bagaget har jag lite smått och gott från bland annat Stila och Mecca.

Sydney överträffade alla förväntningar och jag njöt av varje sekund. Det här var på intet sätt någon shoppingresa, och jag tillbringade väldigt lite tid i affärer under de två veckor jag var där. Istället njöt jag av naturen, stranden, värmen och maten, så där som man gör på semestern.

Men jag var såklart tvungen att kika in i en Mecca-butik (eller okej, ett par stycken). Mecca är Australiens motsvarighet till Sephora, och precis som Sephora har de ett eget märke till lite mer humana priser. Jag var såklart nyfiken på det egna märket, men fastnade inte för något sådär vid första anblick. Sedan gick jag och plockade i saker från andra märken, t.ex. pimple patches fron Skyn Iceland, glitterskuggan Scattered Lights från Hourglass i ett par nyanser och så vidare. Men allteftersom jag hittade dupes i Meccas egna sortiment åkte de dyra varorna ut ur korgen och de mer prisvärda motsvarigheterna från Mecca ner i den. Hur de står sig kvalitetsmässigt återstår att se, för jag har inte hunnit testa dem ordentligt än. Men jag kan åtminstone säga att glittren är helt fantastiskt fina och lättapplicerade.

Som sagt var det mesta jag handlade från Mecca. Här på bilden ser ni två glitterskuggor, två stycken duoskuggor med en kräm- och en puderskugga i samma nyans samt en liten palett med bronzer, highlighter och rouge. Sedan köpte jag även så kallade pimple patches, dvs små genomskinliga “plåster” för punktbehandling av blemmor. Jag minns inte exakt vad de kostade men det var i alla fall betydligt mindre än motsvarigheten från Skyn Iceland.

Från Stila köpte jag ett krämrouge som man även ska kunna ha på läpparna och en flytande metallisk ögonskugga. Jag köpte en miniduo från Kevyn Aucoin med det kultförklarade contouringpudret och en highlighter. Från Frank Body köpte jag en duo med läppskrubb och läppbalsam, eftersom mina läppar var snustorra efter den långa flygresan. Från The Ordinary köpte jag den hajpade Squalane Cleanser som jag har varit nyfiken på ett tag. OCH! Genomskinlig tvål från Pears, så jag äntligen kan prova soap brows, nu när alla andra har slutat med det för länge sen. Sist med det senaste since 1982, ni vet. Och just ja, Urban Decays anti-ageing ögonprimer köpte jag också, för den har jag hört så mycket gott om.

Mycket nytt att prova alltså. Jag ser fram emot att stoppa penslarna i produkterna och återkommer med rapport, och kanske någon liten pictorial där jag gör soap brows, vem vet?

Author Profile

Therese
Therese
Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.

Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.