Makeup,  Skönhet,  Therese

Varmt bronsig ögonsminkning

Glad tredje advent! Dagen till ära har jag gjort en varmt bronsig sminkning, som känns lite som en typisk julsminkning. Åtminstone är det den här färgskalan i brons, guld, brunt och rött som jag förknippar med julen.

Guldfärgad sminkning

Ögonskuggorna i den här sminkningen kommer från Kathleen Lights senaste samarbete med Colourpop, paletten So Jaded. Tyvärr finns den inte att köpa i Sverige, men har du en varm palett hemma så är sannolikheten stor att den har liknande färger.

Varm sminkning

För en riktgit klassisk jullook skulle jag kanske ha haft klarröda läppar, men jag kände för en mer dämpad, brunröd nyans. Här har jag använt Walk of Shame från Charlotte Tilbury.

Guldskimrig sminkning

På senare tid har jag alltmer börjat hoppa över eyeliner och kajal längs franslinjen. Eller så lägger jag bara en tunn, tunn linje precis vid fransroten, som här. Som ni kanske ser har jag så kallade “hooded eyes”, (veckade ögonlock), och genom att skippa eyeliner “sparar” jag lite utrymme på ögonlocket. På så sätt ser ögonlocken lite mindre tunga ut.

Varm guldfärgad sminkning

Colourpopskuggor är verkligen otroligt fina. De är så rikt pigmenterade och lätta att jobba med. Jag tror att jag ska skriva lite närmare om den här paletten i ett senare inlägg. För den innehåller faktiskt en hel del pärlor.

Author Profile

Therese
Therese
Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.

Utbildad makeupartist med ett hjärta som klappar hårt för smink i alla dess former.